Primăvara aduce şantierul pe strada Bună Ziua

Primăvara aduce şantierul pe strada Bună Ziua

Primăria Cluj-Napoca a scăpat de noul blocaj creat de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP) privind modernizarea străzii Bună Ziua. Lucrările ar urma să înceapă în această primăvară, undeva în luna aprilie 2019. 

"Suntem în ultima fază pentru licitaţia de relocare a reţelelor. Am fost blocaţi prin diferite proceduri până acum o săptămână, însă am reuşit să deblocăm proiectul. Data de 12 februarie 2019 este termenul limită până la care se pot depune oferte pentru relocarea reţelei de gaz, după care vom putea vota în Consiliu Local studiul de fezabilitate. Suntem aproape gata şi cu evaluările şi, estimez, în luna februarie va intra în Consiliu Local studiul de fezabilitate pentru întreg proiectul, inclusiv cu partea de exproprieri", a declarat viceprimarul Clujului, Dan Tacea, la Realitatea FM Cluj, spunând că "într-o notă absolut realistă, lucrările de modernizare şi lărgire a străzii Bună Ziua ar putea începe peste 3 luni de zile". 

Amintim că, municipalitatea clujeană dorea organizarea unei singure licitaţii pentru mutarea utilităţilor de pe strada Bună Ziua, însă ANAP a impus patru licitații distincte, pentru fiecare utilitate în parte. "Am depus cele patru caiete de sarcini, trei au intrat în validare, una a intrat iarăși în verificare. Nu aș putea să spun cât mai durează verificarea. În mod normal, trebuie să dureze nouă zile lucrătoare, dar din experiențele trecute, când a durat trei luni şi jumătate, ne putem aștepta și aici să dureze trei luni și jumătate”, explica Dan Tarcea, în ședința Consiliului Local de la mijlocul lunii ianuarie 2019. 

Strada a revenit Clujului după 10 ani 

Strada Bună Ziua, din cartierul cu acelaşi nume, a fost trecută în urmă cu mai bine de 10 ani la CNADNR (actuala Companie Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, n. red.), care a investit în modernizarea ei, și era cerută de aproape trei ani de primăria clujeană, care dorește să o lărgească la 16 m. Hotărârea de guvern privind trecerea străzii în patrimoniul municipiului a fost aprobată în mai 2018. 

Patru benzi, trotuare şi piste de biciclete 

Strada va fi lărgită la 16 m și va avea trei benzi de circulație - două spre Bună Ziua şi una spre Fagului, pistă de biciclete și trotuare. "Au fost două propuneri pentru lărgirea străzii, supuse dezbaterii publice, una cu patru benzi şi fără piste de biciclete şi una cu trei benzi şi cu piste de biciclete.

Preferată, cu un număr covârşitor de voturi, a fost cea cu trei benzi şi cu piste de biciclete. Vrem o stradă modernă, care să încurajeze şi transportul alternativ, în special în perioada verii. Nu trebuie să ne gândim astăzi că pistele de biciclete nu au continuitate, trebuie să începem de undeva ca apoi să le putem extinde", a subliniat viceprimarul Clujului. 

VEZI ŞI Boc spune stop construcțiilor din Borhanci și Bună Ziua

Comenteaza