Primul cimitir-parc din Cluj, pe model american, în faza de recepţie

Primul cimitir-parc din Cluj, pe model american, în faza de recepţie

Lucrările la cimitirul de pe strada Moș Ioan Roată sunt pe final. De lucrările la partea "verde" a proiectului se ocupă societatea clujeană Eco Garden Construct. 

"Astăzi, 3 august, la ora 11.00, s-a întrunit Comisia de recepţie şi s-a deplasat în teren pentru a verifica situaţia. Pentru a funcţiona urmează avizul de la DSP. După finalizarea recepţie, urmează aprobabrea HCL pentru modificarea regulamentului de administrare a cimitirelor (august) şi aprobare HCL pentru concesiunea spaţiilor pentru acest cimitir", a spus edilul Emil Boc. 

Noul cimitir al municipiului, este situat pe un teren de 20 de hectare. La încheierea lucrărilor, cimitirul va dispune de peste 5500 de locuri de veci, 1500 urne și o capelă. De asemenea, cimitirul va fi ușor accesibil, cu spații generoase acoperite de arbori și verdeață, alei pietonale, zone cu băncuțe. Pentru accesibilitate sunt amenajate și locuri de parcare. Valoarea totală a contractului de execuție: 47.785.831,22 lei (fără TVA).

Primul cimitirul-parc din Cluj, pe model american

Cimitirul de pe Moş Ion Roată va fi unul special, pentru că va fi amenajat sub formă de parc, după modelul cimitirelor americane, astfel că nu va fi doar un loc de veci, ci şi un loc de reculegere. De lucrările la partea "verde" a proiectului se ocupă compania clujeană Eco Garden. Au fost aduse deja 14 camioane de plante din Italia. Cimitirul va avea arţari roşii, stejari, magnolii şi liliac. Vor fi amenajate suprafeţe mari de gazon, după modelul cimitirelor americane, dar şi două lacuri ornamentale.

Comenteaza