Primul parking modular din Cluj se face în Gheorgheni

Primul parking modular din Cluj se face în Gheorgheni
Primăria a stabilit amplasamentul primului parking modular din municipiu.

Locul garajelor de tablă ar urma să fie luat, într-un viitor mai mult sau mai puţin apropiat, de parkinguri moderne. Primul pas a fost făcut: pe strada Primăverii 20 ar urma să se ridice un o parcare cu etaj, pe locul a peste 300 de garaje. Acest parking este însă la stadiul reluării procedurilor de licitaţie pentru proiectare. Alte 100 de garaje şi 11 locuri de parcare ar urma să facă loc primului parking modular din Cluj, a anunţat marţi, la Realitatea FM, viceprimarul Dan Tarcea.

„Am identificat un teren pentru un parking în cartierul Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu numărul 2. Terenul are 3.500 de metri pătraţi şi este liber de sarcini. Sunt 100 de garaje care ar urma să fie demolate. Acolo dorim să facem un parking modular, fie pe schelet metalic, fie din prefabricate. Căutăm teren pentru parking şi în Grigorescu, dar deocamdată nu am găsit. Grigorescu a rămas singurul cartier mare unde nu avem proiecte de garaje etajate", a spus Tarcea.

Acesta a adăugat că parcarea supraterană de pe strada Negoiu va fi gata în noiembrie şi că pentru locuitorii de pe strada Mehedinţi ar urma să mai fie construit un „parking mic". Toate noile parkinguri vor avea staţii de încărcare pentru automobilele electrice.

În noiembrie 2016, în cadrul unei dezbateri publice, primarul Emil Boc a venit în premieră în faţa clujenilor cu o listă de garaje sub şi supraterane despre care a spus că vor fi realizate în următoarea perioadă. Clujul ar urma să „sară" de la 2.371 de locuri în parkinguri, cât există în prezent, la peste 7.000 de locuri, multe dintre ele în cartiere. Pe lângă iniţiativele Primăriei, în Cluj se ridică şi un parking privat pe str. Avram Iancu, aflat la stadiul de obţinere a avizelor, şi un garaj subteran de 50 de locuri care va aparţine Bibiliotecii Centrale Universitare, pe Clinicilor.

 

Etichete
Comenteaza