Primul tronson din noua linie de tramvai, gata în septembrie pe Bariţiu VIDEO

Primul tronson din noua linie de tramvai, gata în septembrie pe Bariţiu VIDEO
Primul tronson de linie de tramvai care va fi finalizat în Cluj este cel de pe strada George Bariţiu. Lucrările ar urma să fie terminate până la întoarcerea studenţilor în oraş.

Lucrările pe tronsonul de pe stada Bariţiu au început în urmă cu mai puţin de două săptămâni. "Lucrările de aici au ca termen de finalizare când vin studenţii, să se poată circula cu maşinile pe liniile de tramvai. De aceea a fost ritmul acela de lucru îngrozitor şi pe Splaiul Independenţei - în opt zile a fost terminat totul cu conducta de canalizare. Pe Bariţiu urmează ca linia de tramvai să fie scoasă şi înlocuită până la sfârşitul lunii septembrie", a spus primarul Sorin Apostu.

Amintim, şi lucrările la tronsonul din Mănăştur, care cuprind lucrări pe străzile Colina şi Primăverii, ar urma să fie finalizate în 30 septembrie.

Proiectul de modernizare urmăreşte reabilitarea liniei de tramvai dintre cartierul Mănăştur şi bulevardul Muncii, împărţită în două tronsoane: Mănăştur - Gară şi Gară - Bulevardul Muncii. În total ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar vor fi refăcuţi şi 2.000 de metri pătraţi de carosabil, 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, şi vor fi construite 12 peroane de refugiu pentru pietoni şi vor fi amenajaţi 3.600 mp spaţiu verde

Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: Lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 122 milioane de lei plus TVA.

 

Comenteaza