Principala pistă de biciclete a Clujului este distrusă. Un consilier local cere intervenţia primăriei

Principala pistă de biciclete a Clujului este distrusă. Un consilier local cere intervenţia primăriei
Preşedintele organizației de tineret a PNL Cluj, consilierul local Ioan Bîldea, îi solicită primarului Emil Boc să repare pista de biciclete de pe malul râului Someş, aflată în stare avansată de deteriorare.

Consilierul susţine că, din cauza fisurilor apărute în asfaltul pistei de biciclete ce porneşte de la podul Garibaldi şi duce până în Parcul Rozelor, clujenii care o folosesc pentru a se plimba cu bicicletele sau cu rolele riscă să se accidenteze.

"Clujenii obișnuiau să folosească pista nu doar pentru plimbare cu bicicleta, ci și pentru plimbare pe role. Din păcate, uzura a adus pista într-o stare atât de proastă încât pentru role a devenit impracticabilă, iar bicicliștii trebuie să aibă mare grijă, mai ales copiii pe biciclete mici", afirmă Bîldea.

În acelaşi timp, liberalul consideră că este de datoria primăriei să repare principala pistă de biciclete din oraş, cu atât mai mult cu cât investiţia ar fi una mică.

"Având în vedere faptul că proiectul de bike-sharing, prin care trebuiau amenajate și alte piste de biciclete în oraș este complet ratat, ar fi normal ca măcar principala pistă din oraș să fie întreținută corespunzător. Efortul din partea municipalității nu ar fi unul deosebit, iar clujenii ar aprecia, sunt sigur, o intervenție cât mai rapidă din partea primăriei", a dăugat el.

Contactaţi de Ziua de Cluj, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au promis că vor veni cu un răspuns în legătură cu acest subiect, însă până la ora publicării articolului nu au reuşit să furnizeze nicio informaţie.

Comenteaza