Video Principalul rival al Aeroportului din Cluj nu este din România: „Au introdus microbuze la noi în țară să ducă pasagerii acolo”

Principalul rival al Aeroportului din Cluj nu este din România: „Au introdus microbuze la noi în țară să ducă pasagerii acolo”

Aeroportul Internațional Debrecen (DEB), din Ungaria, este principalul competitor al aeroportului din Cluj, spune directorul celui din urmă, David Ciceo.

Directorul General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a afirmat, la ZIUA LIVE, că românii din vestul țării nu mai merg să zboare de la Budapesta, ci mai degrabă merg la Debrecen, care este mult mai aproape de România, fiind la câțiva km de graniță.

„Aeroportul Cluj s-a consacrat ca al doilea aeroport din România pentru conexiuni, după „Henri Coandă” din Otopeni. Se poate remarca că foarte puțini oameni mai merg la Budapesta. Erau, în anii trecuți, microbuze, autobuze care mergeau în capitala Ungariei. Având în vedere că oferim conectivitate foarte bună și că există competiție, care a scăzut prețurile, românii nu se mai duc la Budapesta.

Noi nu ne adresăm doar clujenilor, ci întregii Transilvanii. După cum am mai remarcat, principalul nostru competitor este Aeroportul Debrecen, pentru că sunt foarte activi. Și ei se adresează la Transilvania. Chiar au introdus microbuze din Maramureș, din Satu Mare ca să ducă pasagerii la Debrecen”, a declarat, la ZIUA LIVE, David Ciceo.

Directorul aeroportului clujean a mai spus că „bătălia” este dusă pe mai multe planuri.

„Este competiție puternică, luptăm pe multe planuri, pe lângă partea operațională, partea de marketing, trebuie să facem față și competiției. Comisia Europeană tocmai le-a aprobat un ajutor de 7 milioane de euro, fondurile vor veni de la guvern și autoritățile locale, deci este o competiție mare”, a adăugat Ciceo.

Reamintim că, Aeroportul Internațional Cluj a sărbătorit, în luna septembrie, pasagerul cu numărul un milion, pentru a zecea oară în istoria sa. Conducerea aeroportului își dorește ca anul viitor să ajungă la cifra de 2 milioane de pasageri.

Comenteaza