Probleme mari pentru Dorin Bob, noul proprietar al Hotelului Cristian. Emil Boc: "Nu va intra niciodată în legalitate"

Probleme mari pentru Dorin Bob, noul proprietar al Hotelului Cristian. Emil Boc: "Nu va intra niciodată în legalitate"
| Foto: Colaj ZIUA de CLUJ

Omul de afaceri Dorin Bob a achiziționat recent controversatul Hotel Cristian din Piața Mihai Viteazu, pentru care a plătit peste 2019.000 de euro, potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ. Edilul Emil Boc declară, însă, că imobilul nu va intra niciodată în legalitate. 

"Este o construcție ilegală cap coadă. Din nefericite, nu a fost demolată de Funar când avea termenul și posibilitatea să o facă, dar nu va avea niciodată acte în regulă". a declarat primarul Clujului, la un post de radio.

Moderatorul emisiunii a întrebat ironic de ce ar cumpăra cineva clădirea pentru a o demola, iar edilul Emil Boc a răspuns: ''Bănuiesc că poate avea și o asemenea alternativă în față, nu am fost informat. Noi vom continua moderniza întreg spațiul, canalul Morii, pentru că vor expira anul viitor toate concesiunile făcute de Funar, și Liceul Nicolae Băcescu, vom acționa conform legii. Ori rămâne așa cum este, o clădire pe care nu o poți fructifica legal ... nu-mi dau seama ce are în vedere".

Omul de afaceri Dorin Bob a achiziționat recent controversatul imobil din centrul Clujului, ridicat pe trotuar, fără fundație și fără autorizație de construire, la licitație, de la lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie, care deținea fostul hotel și care a intrat în faliment.

Ultimul anunț de licitație publicat arată că prețul de pornire pentru Hotel Cristian a fost de 219.000 de euro + TVA, sumă la care, potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, a și fost adjudecată licitația de către Dorin Bob.

Omul de afaceri ia în calcul mai multe variante pentru fostul hotel, aflat acum într-o stare de degradare vizibilă, printre care și un aparthotel.

Pentru a renova imobilul și a-l reda circuitului economic, omul de afaceri va trebui să rezolve câteva dintre problemele clădirii, printre care și faptul că a fost ridicată fără fundație și fără autorizație de construcție și ocupă o parte din trotuar.

Mai devreme sau mai târziu, cazul va ajunge din nou în fața Consiliului Local și a primarului Emil Boc, pentru a încerca să intre în legalitate. Emil Boc ar fi preferat să demoleze Hotrelul Cristian, însă clădirea a fost salvată întrucât a intervenit termenul de prescripție, iar muncipalitatea nu a mai putut interveni.

 

Comenteaza