Programul Rabla Local, PRELUNGIT. Câte locuri mai sunt la Cluj-Napoca

Programul Rabla Local, PRELUNGIT. Câte locuri mai sunt la Cluj-Napoca

Începe o nouă sesiune de înscrieri în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, de vineri, 1 septembrie. Companiile și PFA-urile pot să-și înlocuiască mașinile vechi cu unele noi, în etapa a doua programată pentru anul 2023.

Potrivit Ministerului Mediului, sesiunea de înscriere a presoanelor fizice s-a prelungit, astfel că cei care doresc pot să se înscrie să își caseze mașinile până la data de 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat primăriei.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație. După înscriere, AFM va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante. Ulterior persoana fizică va transmite documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia. După semnarea contractului de finanțare cu Primăria, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei.

Pot fi casate mașini mai vechi de 15 ani. Cei care iau banii nu trebuie să îi folosească la achiziționarea altui autoturism.De asemenea, cei care iau banii se angajează ca timp de 3 ani să NU cumpere o mașină cu normă de poluare Euro 5 şi/sau inferioară.

Până ieri, 29 august, la Cluj-Napoca erau înscriși în acest program 1.236 de clujeni, potrivit primarului Emil Boc, în condițiile în care sunt fonduri pentru 5.000 de mașini vechi.

Comenteaza