Proiect CJ: drumuri judeţene de peste 140 de milioane de euro

Proiect CJ: drumuri judeţene de peste 140 de milioane de euro
Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a anunţat începerea demersurilor necesare pentru modernizarea şi reabilitarea întregii reţele de drumuri judeţene. Lucrările ar urma să coste peste 140 de milioane de euro, susţin reprezentanţii instituţiei.

Proiectul de îmbunătăţire a infrastructurii de transport a judeţului Cluj prevede asfaltarea unei reţele de 1205,60 km de drum judeţean, în care sunt care sunt incluse toate drumurile care nu au suferit lucrări de reabilitare în ultimii trei ani.

Demersurile necesare începerii lucrărilor de modernizare au fost demarate de Mihai Seplecan, vicepreşedintele cu atribuţii delegate de preşedinte al CJ. Lucrările de întreţinere şi reparaţii, a căror valoare estimată se ridică la 140-150 de milioane de euro, ar urma să fie executate în aproximativ doi ani, susţine acesta. 

„Îmi doresc să pregătim documentaţia tehnică într-un timp cât mai scurt astfel încât lucrările să înceapă cât mai repede, termenul de execuţie fiind estimat la aproximativ 1,8 - 2 ani de zile. Ştim cu toţii care este situaţia unor sectoare de drum judeţean care tranzitează judeţul şi cum arată unele artere care duc spre zonele turistice. Prin acest proiect dorim să venim atât în întâmpinarea cetăţenilor clujeni, respectiv a celor străini care îl tranzitează, cât mai ales în sprijinul turiştilor care doresc să ajungă la unul dintre multele obiective de interes turistic care le are acest judeţ. Consider că o condiţie esenţială în vederea dezvoltării echilibrate şi armonioase a întregului judeţ, a îmbunătăţirii potenţialului turistic, a reducerii decalajelor de dezvoltare între mediul urban şi mediul rural, precum şi între diferitele zone sau localităţi ale judeţului o reprezintă crearea unei infrastructuri rutiere moderne, la nivelul standardelor europene din domeniu" a declarat Seplecan.

Printre lucrările propuse a fi realizate în cadrul acestui proiect se numără aşternerea de covoare asfaltice pe sectoarele de drum cu asfalt degradat şi peste reciclările existente neprotejate, realizarea de tratamente bituminoase pe sectoarele de drum cu asfalt în stare relativ bună,  efectuarea de reabilitări pe sectoarele intens circulate şi cu aflux mare de turişti şi asfaltarea completă a sectoarelor de drum pietruite.

Preţul exact al lucrărilor ar urma să fie stabilit în urma elaborării proiectelor tehnice. Printre sursele de finanţare propuse se numără atât sursele proprii ale CJ, cât şi varianta „creditului furnizor".

Comenteaza