Proiect de case într-o comună din Cluj, RESPINS de urbaniști: „Arată ca un cartier chinezesc”

Proiect de case într-o comună din Cluj, RESPINS de urbaniști: „Arată ca un cartier chinezesc”

Este vorba de un ansamblu compus din 13 locuințe unifamiliale, cu spațiu verde și loc de joacă, în comuna Tureni, localitatea cu același nume.

Proiectul a fost prezentat și dezbătut, joi, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj. 

Suprafața totală a terenului este de puțin peste 10.000 de mp, iar beneficiarii investiției sunt PIROȘCĂ RADU și soția CORINA + PIROȘCĂ MIRCEA și soția MARIANA, din Cluj-Napoca.

„Prezenta documentație detaliază urbanistic un ansamblu de 14 loturi și drumul aferent acestora pe care beneficiarii doresc să realizeze 13 locuințe unifamiliale P, spațiu verde cu loc de joacă, bazine vindajabile, împrejmuire, amenajări exterioare, branşamente și racorduri la utilităţi. Ansamblul de 13 locuințe se propune în intravilanul comunei Tureni, sat Tureni, nr. 3. Construcţia propusă va avea funcţiunea de locuințe unifamiliale, avand regimul de înălțime P”, se arată în memoriul justificativ.

Arhitectul Vlad Negru, membru al comisiei de urbanism a județului Cluj, n-a fost deloc impresionat de proiect: „O să folosesc și eu vorba domnului președinte al comisiei, Alin Tișe: arată ca un cartier chinezesc. Deci nu are nimic de-a face cu arhitectura rurală din Transilvania”, a afirmat Negru.

Președintele Consiliului Județean Cluj a solicitat proiectantului o reparcelare, propunând un aviz nefavorabil pentru această dată.

Comenteaza