Proiect de parking pe Primăverii

Proiect de parking pe Primăverii
Administraţia locală pregăteşte documentaţia pentru un parking suprateran pe strada Primăverii. Primarul Emil Boc spune că există încă probleme de proprietate în zona amplasamentului, dar primăria caută soluţii de rezolvare.

Direcţia tehnică a primăriei a cerut în luna ianuarie un certificat de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea construirii unui parking suprateran pe strada Primăverii, cu alei de acces, racorduri şi branşamente. Primarul Emil Boc a declarat, pentru ZIUA de Cluj, că amplasamentul de pe strada Primăverii luat în calcul pentru construcţia unui nou parking de cartier nu este liber de sarcini.

"Există acolo, dacă nu mă înşel, o problemă de retrocedare cu una dintre proprietăţi. Cautăm soluţii de rezolvare. Oricum până în 24 iunie suntem blocaţi în această direcţie. Ceea ce vă pot spune este că am dat ca prioritate specialiştilor să găsească amplasamente pentru construirea de parkinguri supraterane încă din luna ianuarie. Această direcţie este prioritară pentru noi. Parkingurile pe structură metalică care să înlocuiască garajele de cartier nu sunt eficiente. Costă foarte mult şi nu aduc soluţii de rezolvare a parcărilor în cartiere. Parkingurile supraterane sunt soluţia şi pe astea de concentrăm prioritar", a menţionat primarul Emil Boc. Pe strada Primăverii, administraţia locală a construit deja un parking suprateran pe care l-a şi dat în folosinţă.

Tot Direcţia tehnică a solicitat în luna iulie anul trecut trei certificate de urbanism pentru pentru amenajarea unor parcări pe structură metalică pe strada Iugoslaviei dar şi în alte două zone din oraş. Viceprimarul Gheroghe Şurubaru declara, pentru ZIUA de CLUJ, că amplasamentele aflate în studiu se află în cartierele Gheorgheni şi Mănăştur. Proiectul era în faza de oportunitate. Şurubaru susţine că, dacă amplasamentele ocupate de garaje se pretează pentru edificarea unor parkinguri, atunci administraţia locală va parcurge etapele legale pentru a pune în practică sistemul de parcări pe structură metalică în municipiu.

Propunerea privind amenajarea de parkinguri pe structuri metalice în cartiere aparţine consilierilor USL care au cerut oficialilor primărie încă de la dezbaterile privind bugetul general al oraşului pe 2013 să prevadă fonduri pentru instituirea unui sistem integrat de parcări pentru Cluj. Pe lângă parkinguri la intrările/ieşirile din oraş şi schimbarea regulilor de tarifare a locurilor de parcare din centru, în acest sistem ar fi trebuit incluse, după cum declara, încă din 2013, consilierul Gabriel Oniga şi parcări pe structură metalică, în locul zonelor ocupa de garajele de cartier. Potrivit lui Oniga, preţul de construire a unui loc de parcare în sistemul propus ar fi undeva la 2.000 de euro, iar avantajul pentru cetăţeni şi pentru primărie ar fi foarte mare, pentru că în locul a 10 garaje s-ar face 40 de locuri de parcare.

Comenteaza