Proiectele sportive din Cluj, preluate online de "Antonia". Bugetul: 11 milioane de lei

Proiectele sportive din Cluj, preluate online de "Antonia". Bugetul: 11 milioane de lei

Municipiul Cluj-Napoca are prevăzut în bugetul anului 2019 alocarea a 11 milioane de lei pentru dezvoltarea sectorului sportiv, cu 17% mai mult față de anul trecut.

Beneficiarele acestor finanțări nerambursabile sunt federațiile de specialitate, asociațiile județene pe ramura de sport, cluburile sportive - persoane juridice de drept privat fără scop lucrativ sau persoane juridice de drept public, care depun o propunere de proiect cu impact pentru comunitatea clujeană. 

În acest an, proiectele pentru sectorul sportiv pot fi depuse până la 18 februarie. Evaluarea şi selecţia dosarelor depuse se va efectua în perioada 19 februarie - 15 martie. Soluţionarea contestaţiilor se va face după finalizarea selecţiei de către comisia de analiză și selecție. Anual pot exista una sau mai multe sesiuni de selecţie, în funcţie de fondurile de care dispune autoritatea finanţatoare.

Primul funcționar public virtual din România, "Antonia", permite acum preluarea online a acestor dosare pentru proiecte. Cei interesați pot accesa site-ul www.primariaclujnapoca.ro secțiunea "Administrație/ Servicii online/ Depune cereri/ Serviciul management proiecte sociale, culturale și sportive/ Cerere de finanțare pentru proiectele structurilor sportive".

O altă variantă este https://primariaclujnapoca.ro/informatii-publice/comunicate/acordarea-de-finantari-nerambursabile-de-la-bugetul-local/. Aceștia pot utiliza portalul www.edirect.e-guvernare.ro, pentru depunerea dosarelor privind solicitările structurilor sportive de finanțări nerambursabile de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca.

Noua procedură online face parte din procesul de digitalizare derulat de Primăria Cluj-Napoca, prin care se urmăreşte utilizarea tehnologiei pentru a face mai bună viața de zi cu zi a clujenilor.

9,3 milioane de lei în 2018

În 2018, alocările de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pentru asociațiile, federațiile și alte structuri din domeniul sportului au crescut cu 2,65 milioane de lei, ajungând la 9,35 milioane. Creșterea susținerii față de 2017 a fost de 40% pentru cei care activează în domeniul sportiv și au solicitat sprijin financiar.

40 de structuri sportive au beneficiat de finanţări nerambursabile din partea primăriei. Cea mai mare finanţare nerambursabilă din partea primăriei a ajuns la Clubul Sportiv Universitatea, 2,5 milioane de lei pentru toate secţiile. „U"-BT a încasat 1,55 milioane de lei, iar în rest vorbim despre cifre mai mici.

Au mai fost alocaţi 420.000 de lei pentru Clubul Sportiv Municipal, 405.000 pentru Motorhome Napoca Rally Team, 220.000 pentru Asociaţia Club Sportiv Runners Club, 300.000 pentru Federaţia Română de Tenis de Masă, care a organizat un campionat european la Cluj sau 170.000 pentru Federaţia Română de Handbal.

Comenteaza