Proiectul blocului cu 10 etaje de pe un spațiu verde din zona Plopilor, adoptat de Consiliul Local

Proiectul blocului cu 10 etaje de pe un spațiu verde din zona Plopilor, adoptat de Consiliul Local

Consilierii locali au adoptat cu 24 de voturi pentru, proiectul de hotărâre privind construirea unui bloc de 10 etaje în zona Plopilor, pe un teren unde în prezent există o zonă verde neamenajată.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

La propunerea comisiei de specialitate numărul 3 s-a votat un amendament referitor la faptul că circulațiile auto, velo, precum și spațiile verzi amenajate vor avea acces public nelimitat.

Consilierii locali Radu Moisin șl Loredana Pop nu au participat la votul pentru acest proiect.

Încă un bloc de 10 etaje pe strada Plopilor, în loc de zonă verde. În zonă, PUG-ul prevede maxim 3

  1. Clădirea cu funcțiuni mixte și o înălțime de 10 etaje va fi ridicată în zona Plopilor în vecinătatea Parcului Sportiv Iuliu Hațieganu. Beneficiarul este General Construct SRL, o firmă din Suceava, iar proiectantul este Arhimar Serv.

Proiectantul a obținut un regim de înălțime de 10 etaje, deși este vorba despre o parcelă încadrată parțial în zonă construită protejată, zonă verde, scuaruri, grădini publice, parcuri.

Argumentul adus a fost unul simplu, dar se pare convingător: în apropiere mai există și alte clădiri de 10 etaje. Practic deși PUG-ul prevede în această zonă maxim 3 etaje s-a obținut o derogare. Pe suprafața de teren de 9.931 de metri pătrați se propune construirea unui bloc de tip lamă.  În acest moment parcela este liberă de construcții, de fapt o zonă verde neamenajată. Accesul la noua clădire se face din strada Plopilor.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza