Proiectul celui de-al treilea parking din Mănăştur, aprobat azi cu recomandări de CTATU

Proiectul celui de-al treilea parking din Mănăştur, aprobat azi cu recomandări de CTATU
Proiectul celui de-al treilea parking din zona străzilor Mehedinţi şi Parâng, cel de pe strada Negoiu, a fost aprobat astăzi de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), cu recomandări. O dată cu demararea lucrărilor, în zona străzii Mehedinţi va putea fi introdus şi transportul public în comun, proiect anunţat de primarul Sorin Apostu încă din urmă cu trei ani.

Proiectul parking-ului, care numără acum 350 de locuri de parcare, a fost aprobat astăzi cu recomandări, între care reorganizarea construcţiei pentru a permite amenajarea unui număr mai mare de locuri pentru maşini. Proiectul modificat urmează să fie analizat şi aprobat de Consiliul Local.

Directorul regiei locale de transport public de călători din Cluj-Napoca (RATUC), Liviu Neag, spune că nu a fost stabilit deocamdată niciun detaliu privind introducerea transportului public de călători pe strada Mehedinţi. "Important e să se facă degajarea străzii, pentru că acum mare parte din carosabil este utilizat pentru parcare. Dacă se elimină această problemă, se poate rezolva", a spus Neag. „Pentru început vom intra experimental. În funcţie de pulsul călătorilor vom vedea cum facem şi orarul", a adăugat el.
În zona străzii Mehedinţi se află în acest moment în construcţie un parking cu 120 de locuri.

Comenteaza