Video Proiectul de lege pentru Spitalul monobloc, analizat în Comisia permanentă a Senatului

Proiectul de lege pentru Spitalul monobloc, analizat în Comisia permanentă a Senatului
| Foto: Facebook/Alin Tise

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a precizat că proiectul privind realizarea spitalului pediatric monobloc a mai făcut un pas înainte în aceste zile.

”Spitalul monobloc de copii este un proiect important pentru Consiliul Județean Cluj și extrem de important pentru comunitatea clujeană. Zilele trecute am depus la Senat proiectul de lege prin care urmează să preluăm în proprietate un teren care astăzi este proprietatea statului român și administrarea USAMV. El va fi trecut prin acest proiect de lege în administrarea CJ Cluj. Intenționăm să construim pe acest teren un spital de aproape 800 de paturi, monobloc de copii, care să deservească întreaga regiune.

Am solicitat parlamentului ca acest proiect să fie analizat, dezbătut de urgență, am solicitat parlamentarilor de Cluj să susțină acest proiect prin votul lor. Marți acest proiect a fost analizat în Comisia permanentă a Senatului primind termen de dezbatere în procedură de urgență și urmând ca în această sesiune parlamentară să fie dezbătut și aprobat”, a precizat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean a făcut referire într-un mesaj video postat pe contul său de facebook și la mai multe măsuri luate de Consiliul Județean Cluj în contextul pandemiei cu coronavirus.

”Am alocat 2 milioane de lei pentru Spitalul de Boli Infecțioase, la ședințele viitoare ale consiliului vom aloca bani și pentru Spitalul de Pneumoftiziologie și pentru cel de Recuperare pentru a se dota cu echipamente de protecție și aparatură, toate aceste spitale fiind în linia 1, 2 și 3 în această luptă, conform deciziei luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. De asemenea, am alocat 60.000 de lei pentru ca polițiștii clujeni să se poată dota cu măști și mănuși atunci când ies pe stradă și își fac treaba în aceste zile”, a adăugat Alin Tișe.

Vezi și Undă verde pentru Spitalul Monobloc. Consilierii județeni au aprobat schimbul de terenuri cu USAMV

Alin Tișe: Dacă avem asigurată finanțarea, Spitalul Pediatric Monobloc ar putea fi gata în 3 ani

Comenteaza