Proiectul imobiliar de extindere a Liberty Technology Park, în consultare publică

Proiectul imobiliar de extindere a Liberty Technology Park, în consultare publică

Proiectul imobiliar ce vizează extinderea ansamblului Liberty Technology Park, pe strada Gării nr.21 a fost pus în dezbatere publică de primărie, după ce la ședința Comisiei de Urbanism din 22 mai s-a convenit asupra condițiilor contractului de restructurare urbană.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal care va ajunge pe masa consilierilor locali ulterior acestei etape de consultare publică este unul de restructurare urbană în acea zonă.

PUZ-ul prevede parcelarea terenului de 4,5 hectare pe care vor fi ridicate 6 clădiri noi: 2 blocuri de locuințe cu circa 250 de apartamente, 3 clădiri de birouri, dar și o grădiniță. Contractul de asociere cu municipalitatea și ce primește orașul în schimb a fost discutat în mod repetat în ultimele luni.

„Prin PUZ se propune parcelarea terenului în vederea realizării unui ansamblu mixt format din 6 corpuri de clădire (o grădiniță, două imobile de locuințe colective și trei imobile mixte) ce completează spațial ansamblul Liberty Technology Park existent, precum și amenajarea terenului: spații verzi (plantații înalte, medii și joase), sistem de alei și platforme pentru circulații auto și pietonale, spații pentru biciclete, mobilier urban, amenajări pentru joacă, odihnă și alte activități în aer liber compatibile, platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor pe patru fracții”, se precizează în referatul de specialitate.

Clădirile de locuințe și birouri vor avea un regim de înălțime de 5 etaje plus etaj retras, maxim 28 de metri, în timp ce clădirea grădiniței va fi P+E, maxim 9 metri. La subsolul tuturor noilor clădiri vor fi amenajate peste 1.000 de locuri de parcare. Procentul de ocupare a terenului maxim este 60%, iar coeficientul de utilizare de 2,8.

Se propune o sistematizare a tramei stradale din zonă și realizarea unei legături auto între strada Oașului - fundătură și strada Gării, pentru a facilita accesul auto și pietonal la noul ansamblu imobiliar. ”Accesul la ansamblu se va realiza din str. Gării și din str. Oașului fundătură. Prin studiu se propune o legătură auto și pietonală între cele două străzi, pe proprietatea beneficiarei, astfel fiind îmbunătățită circulația auto în zonă”, se arată în documentație.

Investitorul va realiza un parc și loc de joacă pe circa 1800 mp pe care îl va preda după amenajare cu titlu gratuit primăriei, investiția fiind estimată la 200.000 de euro. De asemenea, va moderniza stația de autobuz de pe Oașului, valoarea lucrărilor fiind estimată la 10.000 de euro. În fine, va planta o serie de arbori de talie înaltă în această zonă. Tot investitorul va amenaja pe banii săi 2 stații de biciclete pe care le va preda primăriei.

VEZI SI Liberty mai așteaptă cu locuințele de pe fosta platfomă. Nu a căzut încă la „pace” cu primăria

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza