Proiectul imobiliar de pe fosta platformă Tehnofrig al celor de la Nord Conforest ajunge în CL

Proiectul imobiliar de pe fosta platformă Tehnofrig al celor de la Nord Conforest ajunge în CL

Consilierii locali vor dezbate la viitoarea ședință și proiectul imobiliar al firmei Nord Conforest Invest de pe strada Fabricii de Chibrituri, numerele 5-11.

Investitorii vor să ridice pe frontul vestic al acestei străzi un imobil de birouri cu 6 etaje. Documentația pentru Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană a primit avizul comisiei de urbanism la începutul acestui an.

Terenul în cauză are 1.300 de metri pătrați, iar pe acesta se va ridica o clădire cu funcțiuni mixte care va avea o înălțime maximă de 2S+P+6E (25 metri), cu circulație și acces din strada Fabricii de Chibrituri. POT maxim propus 60%, CUT 2,8.

Staționarea autovehiculelor se va face în spații specializate dispuse la subsolul clădirilor, precum și locuri de parcare pentru biciclete amenajate la sol.

Pentru a asigura și necesarul de zonă verde, beneficiarul trebuie să reabiliteze spațiul verde de pe domeniul public, din profilul străzii Fabricii de Chibrituri – tronsonul dintre strada Gării și strada Steluței și să înierbeze și planteze 45 de arbori de tip catalpa bignonioides „nana”, arbori foioși decorativi, ce cresc până la 15 metri înălțime.

Totodată proprietarul terenului va ceda către primărie suprafața de teren necesară regularizării străzii Fabricii de Chibrituri, circa 48,5 mp, cu titlul de drum.

Zona fostei platforme Tehnofrig a devenit tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari. Pe parcelele învecinate, există alte două proiecte de ansambluri rezidențiale, unul în spatele magazinului Dedeman cu 4 clădiri de locuințe și birouri, dar și un magazin Lidl, și un ansamblu peste râul Nadăș, cu 10 blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje.

Comenteaza