Proiectul noului parking din Mănăştur, scos la mezat

Proiectul noului parking din Mănăştur, scos la mezat
Contractul de proiectare pentru noua parcare supraterană dorită de primărie în cartierul Mănăştur a fost estimat la peste 280.000 de lei. Licitaţia este programată în 28 martie.

Primarul Emil Boc a anunţat la începutul lunii martie că administraţia locală a identificat un teren de 2.000 mp în zona Primăverii nr. 20 - Aleea Gârbău nr. 7, liber de sarcini, pe care doreşte să amenajeze un parking cu cel puţin 400 de locuri. Contractul de proiectare prin care se va stabili exact numărul de locuri de parcare dar şi investiţia necesară amenajării viitorului parking suprateran de cartier a fost deja scos la licitaţie de primărie. Achiziţia este estimată la 286.660 de lei, iar termenul pentru depunerea şi deschiderea ofertelor este 28 martie. "În zona Primăverii-Gârbău mai există alţi 2.000 mp, însă o bucată din acest teren este revendicată. Dacă se va soluţiona situaţia, atunci vom putea extinde proiectul parkingului. Deocamdată, vrem să câştigăm timp şi să realizăm un nou parking suprateran în Mănăştur", explica primarul Clujului. Amplasamentul din zona străzii Primăverii este situat între blocuri şi este ocupat de 10-15 garaje.

Practica administraţiei locale este ca toţi cei care deţin garaje să primească abonamente cu prioritate în noul parking de cartier. Pe str. Primăverii, administraţia locală a dat în funcţiune un parking de cartier suprateran cu peste 460 de locuri. Tot în Mănăştur a fost realizat un parking de 120 de locuri de parcare în zona Mehedinţi şi se află în lucru un nou obiectiv în zona Negoiu.

Comenteaza