Proiectul pentru Pădurea Clujenilor e aproape gata

Proiectul pentru Pădurea Clujenilor e aproape gata

Documentația de proiectare pentru Pădurea Clujenilor se apropie de finalizare, iar lucrările la viitorul parc de 21 ha ar putea începe la sfârșitul primăverii.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Directorul Eco Garden Construct (EGC), Mircea Crăciun, una dintre firmele care lucrează la proiectarea și execuția viitorului parc, spune că s-a acordat o atenție sporită proiectării, dat fiind relieful în pantă.

”Ne apropiem de finalizarea părții de proiectare. Este o lucrare complicată, mai ales pentru cei care vor realiza lucrările de terasare, ceea ce numim noi hard landscaping, adică terase, taluzuri, unde vin drumurile de acces, aleile pentru plimbat. La asta ne-a fost cel mai greu să lucrăm - la stabilizarea versantului, pentru că am vrut să fim siguri că nu apar probleme în timp”, a explicat acesta.

Crăciun a oferit și câteva detalii despre cum va arăta viitorul parc. ”E o investiție foarte bună în zona Bd. Muncii. Practic în spatele viitorului parc se dezvoltă o mare parte din noul Cluj: avem în zonă Centrul de Industrii Recreative, de exemplu. Fiind un parc așa de mare, este o provocare pentru noi, mai ales că vorbim despre o zonă colinară, în pantă, unde avem un sol destul de alcalin.

Toate plantele pe care le aducem acolo trebuie pregătite să se dezvolte într-un asemenea mediu.  Vor fi peste 1.500 de arbori de talie mare, zeci de mii de arbuști și plante de talie mică. Vom avea sisteme de udare, atât prin aspersie, cât și prin picurare.

Totodată, sunt prevăzute zone de siguranță amenjate dendrofloricol pentru partea unde sunt cabluri de înaltă tensiune, pentru că acestea traversează parcul pe o anumită porțiune. Sunt și mai multe zone de agrement. Noi am dori să începem lucrările în primăvară, dar depinde de momentul în care se eliberează autorizația de construire”, a spus directorul ECG.

Viceprimarul Dan Tarcea a precizat, la ZIUA LIVE, că proiectul se află deja în faza obținerii autorizației de construire și că lucrările ar putea începe în maximum cinci luni, adică în mai 2020. Pădurea Clujenilor - Parcul Tineretului se va întinde pe 213.004 mp, iar investiția se ridică la 16 milioane de lei.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza