Proiectul pilot pentru banda comună bus-taxi, pe ultima sută de metri

Proiectul pilot pentru banda comună bus-taxi, pe ultima sută de metri

Taximetrele ar putea circula pe benzile dedicate mijloacelor de transport în comun din municipiul Cluj-Napoca, dar nu înainte ca acest lucru să fie testat pe un tronson care face parte dintr-un proiect pilot al primăriei. 

Primarul Emil Boc a anunțat că proiectul pilot de bandă dedicată comună pentru autobuze și taximetre va fi anunțat foarte curând.

“Discutăm în cadrul legii și vom anunța foarte curând un prim proiect pilot pentru ce înseamnă banda dedicată pentru taximetriști. Am insistat în comisia de circulație să-mi propună cu titlu experimental, de pilot, un început, să vedem cum funcționează. Respectă toată lumea regulile jocului: taximetriștii, autobuzele, pietonii?  Voi anunța foarte curând un proiect pilot în acest sens”, a spus Boc, la Napoca FM.

Proiectul pilot se va derula, pentru început, pe o porțiune desemnată. “Vom avea un anumit tronson cu care vom începe. Dacă se respectă regulile jocului și dacă nu sunt perturbări majore în trafic, îl vom extinde peste tot”, a mai precizat edilul Clujului.

Proiectul pilot se mișcă greu

Proiectul pilot pentru o bandă comună bus-taxi a fost anunțat încă de acum șase luni de primarul Clujului. Boc a declarat, în luna mai, că ia în calcul posibilitatea introducerii unui proiect pilot, pe durata a șase luni, pentru a oferi acces taxiurilor cu pasageri pe banda dedicată transportului în comun din cartierul Gheorgheni. 

"Astăzi, benzile dedicate sunt pentru autobuze şi pentru biciclete. În Gheorgheni, am spus, ca propunere personală (să circule şi taximetrele, n. red.), pentru că acolo încă nu sunt atât de multe autobuze pe linia de transport în comun, dar propunerea e neaprobată de comisia de circulaţie.

Am propus ca acolo să se ia în considerare se începem un proiect pilot, de şase luni, să vedem cum funcţionează, pe banda de transport în comun dedicată. Nu am reuşit să obţin încă aprobarea comisiei de circulaţie; înţeleg reticenţa acesteia", declara atunci Emil Boc.

Comenteaza