Proiectul Spitalului Pediatric Monobloc, depus pentru finanțare prin PNRR

Proiectul Spitalului Pediatric Monobloc, depus pentru finanțare prin PNRR

Patru spitale clujene vor primi bani prin PNRR, iar un al cincilea prin Programului Operațional Sănătate. Este vorba despre Spitalul Pediatric Monobloc, Centrul Integrat de Transplant, Institut de Neurochirurgie, un altul de Oncologie si Spitalul Regional de Urgenta.

Miercuri, 24 august 2022, consilierii locali se vor întruni în ședință pentru a aproba actele necesare depunerii proiectului Spitalului Pediatric Monobloc spre finanțare prin PNRR, 1 septembrie 2022 fiind data limită pentru acest demers. 

Câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectarea viitorului Spital de Copii din Cluj-Napoca este o firmă din Spania – Sevilla. Valoarea estimată a contractului este de 31,7 milioane de lei. Viitorul spital va beneficia de o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autoritatea Contractantă a concursului este Consiliul Județean Cluj, proprietarul terenului. Spitalul pediatric monobloc din Cluj  va fi construit pe un teren de 17 hectare situat în zona Becaș și va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca.

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Lucrările ar urma să înceapă în vara anului viitor. Spitalul va avea și un centru de servicii medicale și cercetare în domeniul pediatriei cu adresabilitate regională. La demisolul clădirii vor fi asigurate peste 650 de locuri de parcare. În secțiile spitalului vor lucra peste 1.200 de angajați, dintre care aproape 500 vor fi medici.

 

Comenteaza