Promenadă, piste de alergare şi cicliste pe malul lacului Gheorgheni. Boc: "Va fi una dintre cele mai frumoase zone de agrement din România"

Promenadă, piste de alergare şi cicliste pe malul lacului Gheorgheni. Boc: "Va fi una dintre cele mai frumoase zone de agrement din România"
| Foto: youtube.com

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de vineri, în unanimitate, proiectul și indicatorii tehnico-economici privind amenajarea malurilor Lacul 1 din Gheorgheni. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Imediat după aprobarea proiectului de către dv, va debuta modernizarea malului lacului 1 Gheorgheni. Va fi una dintre cele mai frumoase zone de agrement din România, cu promenadă pietonală, piste de biciclete şi alergare", a declarat edilul Boc. 

Potrivit studiului de fezabilitate, în preajma locului vor fi amenjate 900 de metri pătrați de piste de biciclete, peste 1.000 de metri pătrați de zone pietonale și 1.600 de metri pătrați de zonă verde. Lucrările sunt estimate să coste circa 3 milioane de lei, bani de la bugetul local, în principal. Durata de realizare este de 5 luni, din care 2 luni realizarea și implementarea proiectului, iar 3 luni pentru execuția propiu-zisă.

Lacul 1 din Gheorgheni, cunoscut sub denumirea de ”Lacul fără fund” face parte din rețeaua de spații verzi ale municipiului, al cărui proces de transformare într-o zonă de agrement a început încă din anii `70, după finalizarea construcțiilor de amenajare. Lacul a devenit o adevărată atracție de petrecere a a timpului liber, unde locuitorii puteau să se plimbe cu barca sau să facă primbări pe malul lacului.

Zona care urmează să fie reabilitată este terenul adiacent malului nordic al lacului 1, care în prezent este „nesatisfăcătoare și cu un aspect estetic dezolant. Zona este nemodernizată (pământ, balast, piatră și pe alocuri asfalt degradat)”, se arată în studiul de fezabilitate.

Scopul lucrărilor de amenajare este completarea tronsonului sudic al lacului (amenajat între 2012-2013), în vederea realizării unui circuit continuu în jurul lacului, respectiv amenjarea terenului pentru funcțiuni de petrecere a timpului liber: promenadă, trasee pietonale și cicliste, zonă de recreere și odihnă, refacerea cadrului natural plantat, amplasare de mobilier urban și iluminat public.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza