Promisiuni pentru ”legătura” DN1 Turda-Cluj la Autostrada Translivania, în zona Tureni

Promisiuni pentru ”legătura” DN1 Turda-Cluj la Autostrada Translivania, în zona Tureni

Conform declaraţiilor făcute de către ministrul Transporturilor, există şanse ca execuția drumului de legătură de la DN1 Turda-Cluj la Autostrada Transilvania A3, în zona localității Tureni, să fie scoasă la licitație în acest an.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Cătălin Drulă, a spus că se intenționează ca execuția drumului de legătură de la DN1 Turda-Cluj la Autostrada Transilvania A3, în zona localității Tureni, să fie scoasă la licitație în acest an.

”Avem și un drum de legătură între Autostrada Transilvania, primul sector deschis între Turda și Gilău. Acest tronson nu a ajutat atât de mult Clujul, pentru că mai mult asigură ocolirea Clujului, iar acum există un drum de legătură între Autostrada Transilvania și DN1, în zona Tureni.

Este în fază finală proiectul tehnic. Este în derulare un contract de elaborare a unui studiu de fezabilitate și a unui proiect tehnic. Mai așteptăm acordul de mediu și, în 2021, vrem să scoatem la licitație execuția lucrărilor pe acest drum”, a spus ministrul Cătălin Drulă, citat de turdanews.net

Anul trecut, fostul ministru Lucian Bode spunea că acest drum este prioritar. Primarul Clujului, Emil Boc, s-a avântat mai tare și a menționat că am putea circula pe acest drum încă din anul 2021.

Realitatea, însă, este cu totul alta! Nu a început nicio lucrare, iar în prezent se efectuează doar elaborarea studiului de fezabilitate, după ce precedentul, făcut în urmă cu ceva ani, nu a mai fost bun, fiind ”expirat”. Între timp, s-a aflat și faptul că acest drum nu va fi finanțat prin PNRR, dar ministrul Transporturilor spune că tot din fonduri europene se va executa.

Recent, primarul Emil Boc a reluat discuția acestui drum, spunând că premierul Florin Cîţu și ministrul Transporturilor vor găsi o soluție pentru începerea lucrărilor cât mai ”rapidă”.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza