Protest în Consiliul Local. Locuitorii de pe Ştefan Meteş cer soluţii

Protest în Consiliul Local. Locuitorii de pe Ştefan Meteş cer soluţii
Mai mulţi locuitori ai municipiului, de pe strada Ştefan Meteş, au participat luni la şedinţa publică a Consiliului Local, în cadrul căreia şi-au făcut auzite nemulţumirile.

 

Aceştia purtau pancarte pe care scria clar şi la obiect "Când rezolvaţi problema străzii Ştefan Meteş?", făcând apel la responsabilitate din partea funcţionarilor publici.

Oamenii se plâng de faptul că nu au acces cu autoturismele în parcările proprii de la blocurile unde locuiesc, problemă de care sunt afectate 55 de familii din patru blocuri situate pe această stradă. Astfel, ei cer primăriei să aprobe amenajarea unui drum de acces auto spre proprietăţile lor.

Oamenii sunt indignaţi că problema lor este nerezolvată de patru ani şi că unii proprietari de case din zonă, "personaje puternice şi influente" ale oraşului, au acces auto la imobilele pe care le deţin.

Accesul nostru auto la locuinţe trebuia să se facă pe un alt drum, pe Pârâul Popii, care era prevăzut în vechiul PUG, valabil până în 2014, dar pe care primăria nu l-a mai realizat. De patru ani suntem purtaţi pe drumuri fără să se găsească o soluţie. Iniţial primăria a zis că nu e ea de vină şi să dăm constructorul în judecată, l-am dat dar nu am rezolvat nimic pentru că acesta a respectat întocmai proiectul. Apoi tot primăria ne-a spus să ne schimbăm adresele de pe strada Câmpului pe strada Ştefan Meteş, să fim riverani, că aşa o să avem acces. Am schimbat degeaba, n-am rezolvat nimic. Ni s-a mai spus printr-o hârtie de la primărie semnată de primarul Emil Boc să cerem realizarea unui PUD pentru a avea acces auto. În decembrie 2015 ni s-a promis că o să se facă un PUZ, acum aflăm că nu se poate face nimic. Suntem 55 de familii, cu 30 de copii", a declarat Ovidiu Lucaci, unul dintre proprietarii de pe strada Ştefan Meteş, prezent la şedinţa consiliului local.

Proprietarii mai afirmă că au parcări subterane în subsolul blocurilor, pentru care sunt cu plata impozitului la zi dar nu pot avea acces la ele şi sunt nevoiţi să parcheze pe strada Câmpului, unde de mai multe ori au încasat amenzi sau le-au fost zgâriate maşinile.

Primarul Emil Boc le-a spus cetăţenilor că aşteaptă o soluţie urbanistică din partea proiectantului PUG şi că situaţia ar putea fi rezolvată în următoarea şedinţă de consiliu. Edilul a mai precizat că proprietarii de pe strada Ştefan Meteş au deja o plângere prealabilă acceptată de municipalitate, ceea ce înseamnă un prim pas în rezolvarea doleanţelor lor.

Pe strada Ştefan Meteş din cartierul Mănăştur se ajunge de pe strada Câmpului. Artera este încadrată de alte două străzi private: Grigore Antipa şi Pavel Dan, unde s-au construit locuinţe colective mici. La capătul străzii Meteş, la nr. 227, s-au construit şi patru blocuri (cu demisol, parter, două etaje şi mansardă), locuite de 50 de familii. Aceste familii au ajuns în situaţia în care nu mai pot intra cu maşina la blocurile de pe Meteş, după ce celelalte familii, care locuiesc la case pe respectiva arteră, au obţinut o sentinţă judecătorească definitivă, prin care strada a fost închisă circulaţiei auto.

 

Citiţi mai multe detalii despre problema locuitorilor de pe strada Meteş aici: Paradoxul de la Cluj. Consiliul Local se pregăteşte să lase 50 de familii să îşi folosească propria alee

Comenteaza