Video Protest în fața Primăriei din Cluj-Napoca, după ce instituția a chemat în judecată o fetiță de 3 ani

Protest în fața Primăriei din Cluj-Napoca, după ce instituția a chemat în judecată o fetiță de 3 ani

Mai mulți activiști au organizat în această dimineață o acțiune de protest în fața Primăriei din Cluj-Napoca, după ce instituția a chemat în judecată o fetiță de doar trei ani.

UPDATE: ''Lara, de 3 ani, și tatăl ei s-au prezentat în fața judecătoriei la ora 8.40, răspunzând la citațiile pe care le-au primit amândoi, separat, de parcă ar fi amândoi adulți. Cu câteva zile în urmă, avocata lor a prezentat în scris, și azi în sală, verbal, Întâmpinarea formulată în apărarea celor doi. Familia contestă cererea de chemare în judecată a minorei, dar și dreptul primăriei de a impune așa-numita "taxă de ocupare abuzivă" pe baza unei fișe de calcul cu referire la o Hotărâre de Consiliu Local care a fost anulată de către Tribunalul Cluj în 2014 și de Curtea de Apel în 2015. Judecătoarea de azi, conform regulilor procedurale, a lăsat timp primăriei să studieze această întâmpinare și să răspunde la ea, astfel încât pe 27 septembrie se va convoca o nouă înfățișare. Sperăm că justiția va face''.

-----------------------------------------------------------

"În 1 septembrie 2021, Lara va merge la Judecătoria Cluj-Napoca fiind chemată în proces de Consiliul Local Cluj-Napoca prin primarul Emil Boc. Autoritățile transformă o minoră de 3 ani în "pârâtă" și o cheamă în fața judecătoriei. Cum ar putea un copil de 3 ani să răspundă în fața judecătorului? Ne solidarizăm cu fetița și familia afectată, și cerem #DreptatePentruLara! Urmăriți în continuare pagina noastră pentru mai multe informații despre caz.

Cum s-a ajuns în această situație? În 24.06.2021, Sz.D. și fata lui de 3 ani, au primit o înștiințare din partea primăriei Municipiului Cluj-Napoca, conform căreia el și fiica lui sunt în evidența primăriei că ocupă abuziv un apartament dintr-o casă modulară din Pata Rât. În octombrie 2019 Sz.D. a intrat într-o cameră goală de acolo, pentru că nu avea cum să locuiască în continuare cu părinții lui în camera de 16 m² primită de la primărie în 2010 după evacuarea de pe strada Coastei. Chiar dacă el a predat cheia acelui spațiu reprezentantului primăriei în vara anului 2020, procesul continuă împotriva lui și al minorei de 3 ani. Citește mai mult în apelul nostru: https://bit.ly/3kJwtf9", arată cei de la Căși sociale ACUM.

Comenteaza