Protocol între UTCN şi Primărie: studiile de la facultate vor fi armonizate cu cerinţele de pe piaţa muncii

Protocol între UTCN şi Primărie: studiile de la facultate vor fi armonizate cu cerinţele de pe piaţa muncii
Un protocol între Primăria Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din oraş pe tema armonizării între curricula universitară şi ceea ce se cere pe piaţa muncii va fi semnat astăzi.

Protocolul vine la propunerea UTCN. "Este un semnal puternic", spune primarul Sorin Apostu. Acesta spune că, în discuţiile cu investitorii de până acum, una dintre problemele luate în discuţiile a fost armonizarea curiculei universitare cu cerinţele pieţei.

"Practic, împreună cu UTCN semnăm astăzi un protocol de colaborare pentru ameliorarea şi adaptarea curriculei pentru a oferi absolvenţi compatibili cu ceea ce se caută pe piaţa muncii". a spus edilul.

Primarul s-a întâlnit ieri cu reprezentanţi ai Bechtel, ISDC, Ernst&Young şi KPMG. "Sunt dispuşi ca managerii lor să vină pro bono ca să-i pregătească pe aceşti tineri şi să împărtăşească din experienţa lor", a spus primarul.
Apostu a făcut astăzi un apel către celelelate universităţi, "de altfel le vom trimite şi în scris", pentru a se alătura acestui demers, "pentru ca studenţii să fie pregătiţi cu ceea ce se cere pe piaţa muncii.

Clujul nu mai este privit ca o destinaţie low-cost ci ca una de servicii de calitate, adaugă primarul cu referire la discuţiile cu mai mulţi investitori cu activităţi de producţie de software prezenţi deja pe piaţa locală şi care şi-au manifestat intenţia de a face angajări în următoarea perioadă.Conform unei statistici a UTCN, 84% dintre absolvenţi şi-au găsit loc de muncă, 72% au decis să rămână în Cluj iar o treime erau deja angajaţi în timpul facultăţii. Protocolul de astăzi vine după ce Primăria a înfiinţat deja săptămâna trecută o entitate în colaborare cu AJOFM şi ITM pentru a facilita intrarea investitorilor pe piaţa clujeană. "Am avut deja solicitări, în special în ce priveşte explicarea Codului Muncii", a declarat primarul.

 

Comenteaza