PSD a câştigat pe ţară, dar rămâne cu doi oameni în Consiliul Local

PSD a câştigat pe ţară, dar rămâne cu doi oameni în Consiliul Local
Opoziţia din Consiliul Local Cluj-Napoca rămâne cu doar doi membri ai celui mai votat partid la nivel naţional.

Alegerile parlamentare aduc noutăţi şi în componenţa Consiliul Local Cluj-Napoca, respectiv în cea a Consiliului Judeţean Cluj. În urma scrutinului de duminică, trei consilieri locali şi unul judeţean îşi fac bagajele şi vor pleca la Bucureşti.

Este vorba despre Florin Stamatian, PNL, Horia Nasra, PSD, şi Csoma Botond, UDMR, de la municipiu, respectiv de Vasile Ilea, PSD, de la forul judeţean. La următoarea şedinţă, urmează să depună jurământul următorii de pe listă: Ovidiu Vişan, de la PNL, Mihai Drăgoescu, de la ALDE, şi Nistor Dániel, de la UDMR, dar şi Ilarie Ivan, care revine astfel în Consiliul Judeţean.

O primă observaţie este aceea că PSD rămâne cu doar doi consilieri locali, Dan Morar şi Corina Croitoru. ALDE echilibrează situaţia, Drăgoescu venind să facă echipă cu Adrian Mureşan. Din opoziţie mai face parte un membru UNPR, Andras Totfalusi.

Ovidiu Vişan este inginer şi a fost director adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj. Acesta a devenit antreprenor şi are mai multe firme. „Este tânăr şi dinamic, va aduce un plus în Consiliul Local", l-a caracterizat Dan Tarcea, preşedintele PNL Cluj-Napoca.

Mihai Drăgoescu este administrator al Bazei sportive Napoca, din cartierul Gheorgheni, zona Mercur. Profesia sa este cea de inginer.

Chiar dacă are un nume care sună româneşte, Nistor Dániel este membru UDMR. „Are nume românesc, dar eu cu el vorbesc în limba maghiară. Poate că provine dintr-o familie mixtă, nu ştiu", a spus şeful său, liderul UDMR Cluj, Csoma Botond.

Ilarie Ivan este cadru didactic la USAMV. El a fost membru al Consiliului Judeţean şi în perioada 2012-2014, dar nu a mai prins un loc eligibil în noul deliberativ. Până acum.

Comenteaza