PSD a scăpat de PNL la şefia Clujana

 PSD a scăpat de PNL la şefia Clujana
Social-democraţii sunt acuzaţi că angajează personal la fabrică peste posturile din organigramă. Delegaţii PNL nu mai au niciun cuvânt în administraţie.

Când USL a ajuns la putere, la conducerea fabricii de încăţăminte a fost numit un director general din partea PSD, Dorinel Şumlea, şi un preşedinte de Consiliu de Administraţie (CA) din partea PNL, Daniel Mihiş. Ultimul a demisionat, fiind descoperit incompatibil. Liberalii şi-ar fi dorit ca locul lui să fie luat de un alt om de-al lor cu mandat în CA, Ioan Nicoară. Numai că social-democraţii s-au unit cu UDMR şi au votat împotriva acestuia.

Surse din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) au informat că social-democraţii conduc fabrica fără acordul liberalilor şi că în ultima perioadă s-ar fi făcut angajări nelegale. Directorul fabricii, Dorinel Şumlea, numit la conducerea acestei unităţi de către PSD, recunoaşte că nu s-a înţeles de la început cu reprezentanţii PNL. În primul rând, l-a nominalizat pe Mihiş, unul dintre consilierii şefului CJ, Horea Uioreanu, care a fost numit preşedintele CA al Clujana. „Nu vă pot descrie ce fel de om este acest individ. Mă supără şi că spune în continuare că avem datorii la stat 1,4 milioane de euro, în condiţiile în care noi am mai reuşit să achităm 200.000 de euro", a răbufnit Şumlea, după ce au apărut primele divergenţe între PSD şi PNL pe seama soluţiilor propuse pentru redresarea fabricii.

Într-o primă fază, liberalii au fost de părere că, dacă Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) nu acceptă o reeşalonare a datoriilor, societatea să intre în insolvenţă. De celaltă parte, social-democraţii au apreciat că administraţia judeţeană trebuie să păstreze controlul asupra societăţii şi să încerce să negocieze până la capăt cu DGFP. Clujana înregistra o datorie de 1,4 milioane de dolari, iar PSD a apreciat că aceasta poate fi plătită printr-o reeşalonare. „Am reuşit recent să obţinem reeşalonarea datoriei. În câteva zile semnăm actele şi vom avea posibilitatea ca 1,2 milioane de euro să-i achităm în termen de cinci ani", a menţionat Şumlea.

Recent, Mihiş a fost descoperit ca incompatibil, astfel că a fost nevoit să renunţe la funcţia de preşedinte. „Vroiam să înregistrăm CA şi mi s-a comunicat de la Finanţe că nu mai pot să ocup această funcţie. Mai demult am avut o firmă pentru care n-am plătit impozitul forfetar. Nu am vrut să plătesc pentru impozitul lui Boc şi nu vreau nici acum. Acum figurez cu cazier fiscal şi am ales să mă retrag din funcţia de preşedinte. Ştiu că unii se vor bucura foarte tare, însă eu le-aş recomanda să nu-şi facă prea mari iluzii. În locul meu va veni un bun profesionist, Ioan Nicoară, care chiar are expertiză în contabilitate", comenta Mihiş, pentru ZIUA de CLUJ.

Nicoară este şi el membru în CA din partea PNL, însă, candidatura acestuia a fost respinsă de colegii săi. Sursele ZIUA de CLUJ au informat că, la şedinţa CA, PSD şi-a unit forţele cu UDMR, pentru a-l respinge. Aşa se face că PNL pierde acum complet controlul din cadrul acestei societăţi. Aceleaşi surse au informat că liberalii le-au reproşat social-democraţilor că au angajat mai multe persoane ca agenţi de vânzări şi că aceste posturi nu sunt prevăzute în organigrama societăţii. Şumlea recunoaşte că nu îl vrea nici pe Nicoară la şefia CA, dar că nu e doar voinţa sa.

„Mihiş a încercat să-l impună în locul său pe Nicoară. Atât eu, cât şi ceilalţi colegi din CA am explicat că e ilegal şi că nu poate impune pe nimeni. Oricum, nu puteam să-l acceptăm pe individul acesta care se comportă ca un dictator. Nu ştiu de unde a apărut acest individ, dar nimeni nu-l doreşte. Era bine dacă am fi scăpat de tot de el, dar din păcate el va rămâne membru în CA", a comentat Şumlea. El este foarte mulţumit de prestaţia colegilor săi din UDMR şi că şi-ar dori ca Malnos Lajos să rămână în fruntea CA. În privinţa angajărilor extra-organigramă, admite doar în parte acuzaţiile care i se aduc. „Liberalii au venit cu propunerea să vindem prin măsurare, ca atare am fost nevoit să iau un băiat. Cine să umble prin magazine să verifice câte perechi de pantofi s-au vândut? Trebuia să luăm un om", a spus Şumlea.

Etichete
Comenteaza