PSD: banii rezervaţi de Boc pentru fotbal să fie investiţi în performanţă

PSD: banii rezervaţi de Boc pentru fotbal să fie investiţi în performanţă
Până la rezolvare situaţiei privind finanţarea din bani publici a celor două cluburi de fostbal din oraş, cei 2 milioane de lei pe care primăria declară în fiecare an că îi are rezervaţi pentru U şi CFR, ar trebui cheltuiţi pentru susţinerea performanţei sportive.

Propunerea vine le la grupul de consilieri PSD care au declarat, astăzi, că vor iniţia şi un proiect de hotărâre în acest sens. „Primăria spune în fiecare an, de trei ani încoace, că are 2 milioane de lei în bugetul local pentru susţinerea echipelor de fotbal la care administraţia locală este acţionară. Dar nu îi poate aloca pentru că legea nu-i permite şi aşteaptă modificare ei. Noi propunem ca, până la rezolvarea situaţiei, banii să fie redirecţionaţi către sportul de performanţă din oraş. Cel puţin anul acesta putem face acest lucru. Din 2014, dacă se schimbă legea, cei 2 milioane de lei pot merge fără probleme către U şi CFR", a explicat consilierul local Gabrial Oniga.

PSD a cerut de la începutul anuluii ca primăria să mărească bugetul alocat susţinerii sportului clujean. Până în prezent, deşi au cerut dublarea sumei, nu au reuşit decât să îi determine pe edilul Emil Boc să mărească alocare anuală către cluburile sportive din oraş aproape 1 milion de lei. De la 3 milioane de lei, la 4 milioane de lei. PSD ceruse ca 6,5 milioane de lei de la buget să fie direcţionaţi către cluburile sportive din Cluj-Napoca.

 

Comenteaza