PUG, pe masa Consiliului Judeţean. Noul plan urbanistic intră în vigoare în 2015

PUG, pe masa Consiliului Judeţean. Noul plan urbanistic intră în vigoare în 2015
Primăria Cluj-Napoca a obținut avizele necesare pentru noul Plan Urbanistic General (PUG), iar acum documentul este pe masa Consiliului Judeţean Cluj. Potrivit primarului Emil Boc, noul plan va intra în vigoare în 2015.

 

Noul PUG abţinut toate avizele necesare până la Consiliul Județean (CJ) Cluj, aflându-se în acest moment pe masa forului judeţean. Dacă totul merge ca la carte şi planul va obţine toate aprobările necesare, acesta va fi dezbătut în data de 22 decembrie, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local, urmând a fi aprobat, conform primarului.

Boc spune că la începutul anului 2015 noul PUG va intra în vigoare. "Propun ca în 22 decembrie să avem ședința de aprobare a PUG, astfel încât să întâmpinăm anul 2015 cu un nou PUG. Avem toate avizele și tot ceea ce ne mai trebuie acum este avizul de la CJ. Nu cred să fie probleme la obținerea avizului de la CJ", a declarat primarul.

Între un PUG considerat depăşit pentru Clujul anului 2014 şi unul nou care ar fi trebuit să fie în vigoare de câţiva ani de zile, constructorii şi locuitorii municipiului aşteaptă să vadă care sunt noile reguli după care vor putea să îşi ridice construcţii. Demersurile pentru realizarea, aprobarea şi punerea în vigoare a noului plan urbanistic genereal au început în urmă cu cinci ani.

De mai bine de jumătătate de an, avizele au fost cele care le-au dat bătăi de cap autorităţilor: a mai fost nevoie de încă două avize: unul de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru un studiu privind clasele de calitate a terenurilor, necesar după o modificare de legislație, și unul de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, întrucât primul aviz obţinut trecuse de termenul limită. Avizele au fost obţinute, iar în prezent soarta PUG se află pe masa CJ Cluj.

Actualul PUG a intrat în vigoare în 1999 şi a expirat în 2009, moment în care au demarat pregătirile pentru un nou document care reglementează construcţiile clujene.

Consorţiul format din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca şi birourile de proiectare Planwerk şi Bogart sunt cei care au lucrat la actualizarea noului PUG al municipiului Cluj-Napoca, iar contractul a avut o valoare de 2,4 milioane de euro.

Comenteaza