PUG-ul Clujului bate pasul pe loc VIDEO

PUG-ul Clujului bate pasul pe loc VIDEO
Au trecut aproape 3 ani de când municipiul Cluj-Napoca trebuia să aibă un nou plan urbanistic general. Regulile după care se construieşte acum la Cluj datează din 1999 şi sunt total depăşite. Noul PUG s-a împotmolit la corectarea graniţei cu comuna Floreşti. Primăria Cluj aşteaptă acum două avize de la Oficiul de Cadastru şi de la Consiliul Judeţean.

Noul Plan Urbanistic General este în lucru de aproape trei ani. Şeful de proiect, arhitectul Adrian Borda, spune că întârzierea se datorează şi schimbării consiliului local de anul trecut.

"Intre timp avem un nou consiliu. discutiile s-au reluat destul de detaliat. am avut multe intalniri de durata in care s-au examinat tot felul de aspecte ale planului", a precizat Adrian Borda, şef de proiect PUG.

Recent, PUG-ul s-a blocat la măsurătorile teritoriului municipiului.

"Ultima problema care pare sa fie depasita zilele astea. recorelarea teritoriului Clujului dupa o corectie intre Cluj si Floresti datorita schimbarii traseului unui parau de la granita", a mai specificat Borda.

Planul Urbanistic General mai necesită două avize de la Consiliul Judeţean şi Oficul de Cadastru.

"Depinzand de institutii ce nu sunt subordonate primariei e greu de estimat un termen insa speram ca cele doua organisme inteleg urgenta pt clujeni de a finaliza partea de prooectare a pugului si speram ca avizele sa soseasa in cel mai scurt timp", a menţionat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că, pentru a emite avizul, mai au nevoie de un act de la Oficiul de Cadastru.

"Pentru emiterea acestui aviz este nevoie de proces verbal de receptie a lucrarilor topografice. exista doar aviz de incepere a lucrarilor dar nu si acest proc verbal de receptie a lucrarilor topo", a arătat Alin Iuga, şeful departamentului de relaţii publice al CJ Cluj.

Reprezentanţii Oficiul de Cadastru Cluj nu au prezentat un punct de vedere oficial. După ce va avea toate avizele, PUG-ul urmează să fie prezentat în formă finală consilierilor locali pentru a fi supus la vot.

 

Comenteaza