Pustiu la piaţa volantă de legume, înainte de Paşte FOTO / VIDEO

Pustiu la piaţa volantă de legume, înainte de Paşte FOTO / VIDEO
Puţini muşterii astăzi la piaţa volantă de legume şi fructe de pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. Organizată tocmai pentru aprovizionarea de paşte, la piaţă au participat doar aproximativ 25 de producători, deşi au fost contactaţi 100, iar jumătate dintre aceştia au confirmat că participă.

Florin Abrudan are doar 23 de ani şi cultivă, de şase ani, patru hectare de cartofi, la Râşca. Astăzi a fost printre producătorii care au venit pe platoul Sălii Sporturilor, să-şi vândă marfa, pentru 80 de bani pe kilogram, dar e dispus să mai cedeze din preţ. "Nu prea merită, la preţurile astea, să ţii cartofii un an şi să-i vinzi aşa", spune el, care preferă să-şi vândă marfa în piaţa de gros de la Agro Transilvania, din Dezmir. Şi unchiul său, Ardelean Abrudan - ne-a arătat certificatul de producător care atestă că acesta e chiar numele său - e de aceeaşi părere. "Cam puţină lume Aşa e şi în piaţă azi, foarte slab se vinde, a plecat lumea din oraş", spune el.

Abrudan cultivă cartofi pe doar 2,5 hectare de teren în Râşca. E puţin pentru că anul trecut suprafaţa pe care o cultiva era dublă. "Am reunţat pentru că nu mai merită", explică el.

Pieţele volante de legume şi fructe ar urma să fie organizate cu regularitate şi în cartierele din Cluj-Napoca, dar numai din luna mai.

Comenteaza