PUZ-ul Spitalului Pediatric Monobloc, în consultare publică la Primăria Cluj-Napoca

PUZ-ul Spitalului Pediatric Monobloc, în consultare publică la Primăria Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca a inițiat procedura de consultare publică, în conformitate cu prevederile Legii 52/2003 privind consultarea publică și transparența decizională referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea PUZ Spitalul Clinic de Urgență pentru copii – Cluj-Napoca, str. Borhanciului.

Etapa consultării publice are loc în perioada 12-26 iulie 2022. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

Câștigătorul concursului internațional de soluții pentru proiectarea viitorului Spital de Copii din Cluj-Napoca este o firmă din Spania – Sevilla. Valoarea estimată a contractului este de 31,7 milioane de lei. Viitorul spital va beneficia de o finanțare în valoare de 150 de milioane de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Autoritatea Contractantă a concursului este Consiliul Județean Cluj, proprietarul terenului. Spitalul pediatric monobloc din Cluj  va fi construit pe un teren de 17 hectare situat în zona Becaș și va reuni toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca.

Viitorul Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca va avea 12 secții cu peste 500 de paturi pentru spitalizare continuă și un heliport. Lucrările ar urma să înceapă în vara anului viitor. Spitalul va avea și un centru de servicii medicale și cercetare în domeniul pediatriei cu adresabilitate regională. La demisolul clădirii vor fi asigurate peste 650 de locuri de parcare. În secțiile spitalului vor lucra peste 1.200 de angajați, dintre care aproape 500 vor fi medici.

Comenteaza