RADP preia întreţinerea spaţiilor verzi de la Garden Center. "Se creează un prejudiciu bugetului Clujului"

RADP preia întreţinerea spaţiilor verzi de la Garden Center.
Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) se va ocupa, începând de miercuri, de întreținerea spațiilor verzi.

RADP preia întreținerea spațiilor verzi din municipiul Cluj-Napoca, începând de miercuri. Până acum, lucrările erau efectuate de compania Garden Center Group. Acordul cadru dintre Primărie și Garden Center a fost anulat de instanță, iar acum se află în faza de recurs. La ședința de Consiliu Local prin care s-a aprobat ca RADP să preia spațiile verzi a venit și avocatul societății Garden Center.

"Am venit să informez membrii Consiliului Local că prin aprobarea contractului cu RADP se creează un prejudiciu bugetului Clujului. Prețurile regiei sunt mai mari decât ale noastre, în condițiile în care noi avem aici un punct de lucru și asigurăm deplasarea a 115 oameni, care își desfășoară aici activitatea", a spus Valerică Florea, membru al Baroului București. Potrivit lui Florea, diferența de preț ar fi de 38%, în favoarea societății din capitală, iar volumul de activități, mai mare decât cel propus de RADP.

Primarul Emil Boc a explicat că înțelegerea cu RADP este temporară, până când se va afla verdictul definitiv al instanței. "Nu renunțăm la serviciile Garden Center ca o sancțiune împotriva firmei. Suntem mulțumiți de servicii, cu excepția unor situații punctuale. Tribunalul a stabilit însă că acordul este lovit de nulitate absolută, iar legea prevede că decizia este executorie. Era mai simplu procedural să continuăm contractul existent. Să sperăm că recursul se va judeca cu celeritate și vom face cum va decide instanța", a declarat Emil Boc.

Șeful RADP, Ion Pantelimon, a explicat de unde apare diferența de preț: "Este vorba doar de manoperă, pentru că materialele sunt cumpărate de Primărie. Iar cei de la Garden Center compară ofertă lor de acum doi ani, când salariul minim pe economie era de 1.050 lei, iar acum a ajuns la 1.450 de lei. Dacă faceți un calcul, vedeți că este exact 38%".

Calculul arată că salariul minim a crescut în ultimii ani cu aproape 40%.

Etichete
Comenteaza