Răgaz de o lună pentru RAADPP Cluj

Răgaz de o lună pentru RAADPP Cluj
După circa două ore de discuţii, consilierii judeţeni au amânat luarea unei decizii privind reorganizarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) Cluj până la şedinţa ordinară de luna viitoare.

Propunerea de amânare a venit din partea preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Mihai Seplecan, care a avut şi iniţiativa de a se forma o comisie mixtă formată din cinci reprezentanţi ai RAADPP, lideri ai grupurilor politice din consiliu şi membri ai aparatului de specialitate. Această comisie va trebui să vină cu mai multe propuneri de reorganizare la următoarea şedinţă.

Propunerea prezentată plenului în şedinţa de joi prevedea o singură variantă de reorganizare, respectiv transformarea RAADPP într-o direcţie a consiliului judeţean şi preluarea personalului acesteia în cadrul forului administrativ judeţean şi a societăţilor din subordine. Liderul grupului de consilieri PNL din CJ Cluj, Călin Tuluc a spus că ar trebuis să fie analizate toate variantele posibile de reorganizare, dar preşedintele CJ, Mihai Seplecan a replicat:"Asta am discutat cu dumneavoastră, domnule Tuluc. Puteam să vin în faţa plenului cu cinci propuneri de reorganizare. Am fost tras pe sfoară".

Iniţiativa şefului CJ a venit după ce directorul RAADPP, Mircea Avram, a spus în plenul forului deliberativ judeţean că reprezentanţii regiei nu au fost consultaţi asupra modului în care se face această reorganizare.

O propoziţie „scăpată" de tânărul preşedinte al CJ Cluj în dialogul său cu directorul Mircea Avram a fost aspru criticată de vocalul consilier al opoziţiei, Dan Canta, de la PSD. Mihai Seplecan a spus: „Domnule director, nu am discutat cu dumneavoastră de faţă cu domnii Nicoară şi Buda (n.red. - copreşedinţii PNL Cluj) despre variantele de reorganizare a regiei?"iar Dan Canta a izbucnit:"Domnilor consilieri care reprezentaţi dreapta politică, nu ştiu cum de vă mai votează oamenii la Cluj. Aflăm că un europarlamentar şi un senator al României decid în problemele judeţului". Mihai Seplecan i-a cerut consilierului PSD să nu facă speculaţii şi a afirmat că discuţia cu cei doi lideri politici a fost una strict politică iar directorul Mircea Avram a venit acolo pentru o analiză cu preşedintele CJ Cluj pe tema drumurilor judeţene.

Atât consilierul Dan Canta, cât şi alţi consilieri judeţeni au cerut ca orice decizie se va lua în cazul regiei, aceasta să nu pună în nici un fel în pericol locurile de muncă ale angajaţilor de la RAADPP.

Seplecan a afirmat că nu va face parte din această comisie care va propune variantele de reorganizare a regiei şi că va delega atribuţiile sale vicepreşedintelui Vakar Istvan, pentru a nu fi acuzat că are ceva cu cei de la RAADPP.

El a precizat că legea obligă Consiliul Judeţean să reorganizeze regia, pentru că aceasta nu mai poate funcţiona în forma actuală.

La şedinţa de joi au fost prezenţi mai mulţi angajaţi din cei circa 100 de oameni care lucrează în cadrul acestei regii, iar propunerea lui Seplecan a fost votată cu 26 de voturi pentru şi cinci abţineri.

Comenteaza