Foto RAR Cluj se mută din nou. Cum va arăta noul sediu și unde va fi amplasat

RAR Cluj se mută din nou. Cum va arăta noul sediu și unde va fi amplasat
RAR Cluj se mută din nou. Cum va arăta noul sediu și unde va fi amplasat
RAR Cluj se mută din nou. Cum va arăta noul sediu și unde va fi amplasat
RAR Cluj se mută din nou. Cum va arăta noul sediu și unde va fi amplasat

Registrul Auto Român (RAR), filiala Cluj, vrea să-și construiască un nou sediu pe o suprafață de aproximativ 20.000 de metri pătrați în comuna Apahida. 

Proiectul, denumit „PUZ Construire sediu reprezentanță RAR Cluj și centru zonal, copertină auto, cabină poartă, căi de acces auto și pietonale, sistematizare verticală, amenajări exterioare, împrejmuire, branșamente și organizare de șantier pe strada Libertății din Apahida”, a fost prezentat în ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, de joi, 15 septembrie 2022.

Arhitectul șef al proiectului Cristina Bârlădeanu a făcut o scurtă prezentare: „Amplasamentul se află într-o zonă aparent nelocuită în apropierea Centurii Vâlchele-Apahadia și a râului Someș. Terenul aparține comunei Apahida, fiind concesionat pentru o perioadă de 49 de ani Registrului Auto Român. Vor fi două clădiri, sediul RAR și un centru zonal. De asemenea, se propun 120 de locuri de parcare, iar 20% din suprafață este reprezentată de zona verde”, a afirmat Bârlădeanu.

Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, a fost și el prezent la ședința de urbanism, precizând că este în favoarea realizării investiției:

„Nu avem nimic de obiectat sau de comentat. PUZ-ul se află în dezbatere publică și la noi. Așteptăm cu nerăbdare investiția în comuna noastră. Un singur lucru am avea de spus: am vrea o intrare în zonă de pe centură dinspre Cluj-Napoca”, a spus edilul Apahidei.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a venit cu propunerea de dublare a locurilor de parcare. „Cred că este esențial să fie cât mai multe locuri de parcare. Mă gândesc și la viitor. Rugămintea mea este să veniți cu o nouă planșă pe care să o reanalizăm, cel mai probabil la ședința viitoare. Cred că aceste elemente se pot remedia foarte ușor”, a explicat Tișe.

Liderul forului administrativ județean a propus un aviz nefavorabil care a fost votat de membrii comisiei.

În prezent, RAR Cluj are sediul în comuna Gilău, iar instituția a mai funcționat și în Cluj-Napoca sau Florești.

Comenteaza