RATUC intră în zona metropolitană cu un autobuz şi un microbuz VIDEO

RATUC intră în zona metropolitană cu un autobuz şi un microbuz VIDEO
Comuna Feleac este prima care va benefia de transport metropolitan. Conducerea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, fosta RATUC, a anunţat că de la începutul anului viitor un autobuz şi un microbuz vor face curse regulate în satele Gheorgheni, Feleac şi Vâlcele. În plus, compania a pus astăzi în circulaţie două troleibuze noi la Cluj-Napoca, iar primarul promite achiziţii masive de autobuze în 2014.

Directorul noii Companii de Transport Local Cluj-Napoca, Liviu Neag, a delarat că transportul în zona metropolitană va începe cu comuna Feleac, chiar din prima zi a anului viitor. Astăzi, Registrul comerţului a emis actul de înfiinţare a societăţii de transport. "Cei din comuna Feleac vor beneficia din 1 ianuarie de transportul din zona metropolitană, mă refer la comuna Feleac, satul Vâlcele şi satul Gheorgheni; satul Gheorgheni va avea autobuz, iar Feleac şi Vâlcele - microbuz", spune Neag.

Preţurile la bilete şi abonamente urmează să fie comunicate după o adunare generală a societăţii de transport local. Cert este că, potrivit conducerii companiei, în costul abonamentului pentru Feleac va fi inclusă şi o linie de transport din municipiu. Pe de altă parte, în Cluj-Napoca circulă începând de astăzi două troleibuze noi, în valoare de aproape 2 milioane de lei fiecare şi cu dotări de ultimă oră.

În ianuarie vor mai sosi la Cluj-Napoca 3 troleibuze noi. Primarul promite şi alte achiziţii în cursul anului viitor. "În viitor intenţionăm împreună cu RATUC să achiziţionăm un număr important de autobuze", promite Boc. "Numărul îl vom preciza la aprobarea bugetului pe 2014, alături de autobuzele electrice pe care le achiziţionăm în cadrul programului elveţian".

Traseele metropolitane între Cluj-Napoca şi comunele Floreşti, Baciu, Apahida şi Ciurila sunt disputate în continuare în instanţă de asociaţia metropolitană, consiliul judeţean şi firma Fany.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza