Război pe parcări: avocaţi vs. artişti în centrul Clujului VIDEO

Război pe parcări: avocaţi vs. artişti în centrul Clujului VIDEO
Un scandal a izbucnit, la prânz, în parcarea de lângă Teatrul Naţional legat de modul în care se parchează în zonă.

Conducerea Operei Naţionale acuză lipsa de interes a primăriei faţă de modul în care se parchează, dar şi faptul că poliţiştii locali din subordinea instituţiei intervin doar la presiunea unor oameni cu influenţă. Mai precis, în altercaţia de ieri, la cererea unui avocat clujean care, după ce ar fi parcat în pe locurile angajaţilor teatrul şi operei, a încercat să-şi facă singur dreptate, mutând cu maşina celelalte vehicule parcate.

Numărul insuficient a locuri de parcare din centrul oraşului a inflamat spiritele între angajaţi ai Operi Naţionale şi un avocat clujean care s-au certat în stadă pe dreptul de parcare din zona instuţiei afaltă în centrul oraşului.

„Există indicatoare montate în zona Teatrului Naţional care restricţionează parcarea pentru alte autovehicule decât cele ale Teatrului Naţional. Cu toate acestea, şoferii nu ţin cont de aceste restricţii. Ne-am confruntat astăzi (ieri- n.red) cu o situaţie fără precedent. După ce a parcat pe aceste locuri, un avocat clujean (Dragos Răzvan Gavra - n.red.) s-a apucat să mute cu maşina alte vehicule parcare în zonă pentru că nu mai putea ieşi. Mai mult acesta a făcut abuz de statutul său, a chemat poliţia şi a recurs la ameninţări la adresa artiştilor de la operă. Noi suntem o instituţie cu 150 de angajaţi, posesori de autovehicule. Avem şi un acces care trebuie să fie întotdeuna liber din cauza fluxul tehnologic - camioanele cu decoruri care trebuie să încarce şi descarce recuzita pentru spectacole. Acest acces este de obicei ocupat de maşini, iar noi, când chemăm poliţia locală, atunci ni se răspunde că nu pot ridica maşinile parcare ilegal deoacere nu există spaţiu de depozitare", a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Dan Lupea, administratorul din cadrul Operei Naţionale din Cluj. Mai mult, acesta a subliniat că este inadmisibil ca un cetăţean, fie el şi avocat în cadrul baroului Cluj să se comporte ca şi cum este deasupra legii pentru că are cunoştinţe în mediul politic sau poliţienesc. „Solistul care a parcat şi din cauza căruia nu a putut ieşi domnul avocat avea repetiţie. Este un solist recunoscut internaţional. Ceea ce s-a întâmplat astăzi spune mult despre statutul artistului şi de felul în care comunitatea ne tratează. Noi avem abonamente alocate instituţiei. În zonă este şi o parcare cu barieră a primăriei şi totuşi aceşti oameni care se cred deasupra legii nu parchează acolo şi apoi tot ei preferă să ameninţe artiştii", a adăugat reprezentantul operei.

Potrivit reprezentanţilor Operei Naţionale, avocatul clujean a parcat maşina în zona instituţiei de la opt dimineaţa, până la prânz. Acesta a fost sanţionat de poliţiştii locali pentru că a parcat pe sens interzis, amenda aplicată fiind între 200 şi 400 de lei. De asemenea, a fost sancţionat şi un angajat al operei naţionale, Cristi Mogoşan, autovehicului său fiind cel care bloca ieşirea din parcare a avocatului.

Gavra a declarat pentru ZIUA de CLUJ că a chemat poliţia locală, după ce a fost blocat în parcare de angajaţii operei naţionale, mai ales că fiind un loc public unde atât el cât şi alţi cetăţeni au dreptul să parcheze. Avocatul a menţionat că se putea evita orice fel de conflict, dacă cei de la operă dovedeau înţelegere şi l-ar fi ajutat să iese civilizat din parcare. „Faptul că sunt o instituţie publică şi îşi primesc banii de la noi, cei din privat, nu le dă dreptul să se comporte ca şi cum toate parcările sunt ale lor. De ce ar fi ei mai avantajaţi ca restul, de exemplu Curtea de Apel şi Tribunalul care funcţionează în zonă. Am chemat poliţia pentru că nu mai exista niciun punct de înţelegere şi de fapt ei au dat dovadă de rea-credinţă. Am fost şi eu sancţionat şi ei. Mi-am asumat acest lucru. Artiştii parchează oricum şi în jurul parcului pe locurile publice de parcare din jurul parcului", a motivat avocatul.

Reprezentanţii primăriei clujene nu au putu fi contactaţi în cursul zilei de ieri pentru a explica modul în care administraţia locală a gândit circulaţia din zona Teatrului Naţional. Recent, edilul Emil Boc a declarat că ar dori să preia administrarea Teatrului Naţional de la centru, însă conducerea instituţiei este sceptică, mai ales că în vremea mandatului de premier, Boc nu a dat niciun leu pentru această instituţie de marcă a oraşului.

 

Comenteaza