Războiul "palatelor" continuă: Consiliul Judeţean se plânge că Primăria amână eliberarea unui certificat de urbanism

Războiul
Consiliul Judeţean a solicitat un certificat de urbanism pentru realizarea parcărilor de la Aeroportul Internaţional, iar Primăria a amânat eliberarea lui, deşi se ceruse celeritate.
Consiliul Judeţean Cluj se plânge că Primăria amână eliberarea unui certificat de urbanism pentru  necesar proiectului care vizează extinderea parcărilor existente în cadrul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. CJ a depus documentaţia din 13 octombrie, cerând celeritate. Termenul legal de 29 de zile, pentru acordarea avizului, va expira peste o săptămână.

"Acest document este absolut necesar implementării proiectelor care vizează dezvoltarea în continuare a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în acest moment lucrările pentru extinderea şi modernizarea parcărilor existente fiind atribuite prin procedurile publice legale. Deşi a trecut aproape o lună de la depunerea solicitării, primăria nu a eliberat Avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism, prin aceasta întârziind lucrările necesare modernizării Aeroportului clujean", scrie în comunicatul Consiliului Judeţean.

CJ solicită în mod public eliberarea în regim de urgenţă a acestui aviz şi subliniază că proiectul este realizat în interes public. 

Primarul Sorin Apostu spune că avizul a trecut de Comisia Tehnică. "Atâta timp cât avizul a trecut de Comisie, înseamnă că va ajunge la Consiliul Judeţean. Nu înţeleg de ce a trimis CJ acest comunicat, problema putea fi rezolvată instituţional", a spus Apostu, pentru ziuadecj.ro.

Acesta nu este primul caz în care Primăria a amânat până la împlinirea termenului legal acordarea unui certificat de urbanism pentru Consiliul Judeţean. Solicitarea de eliberare a Certificatului de Urbanism pentru Centrul Comunitar Judeţean, proiect depus în cadrul PIDU, care a fost eliberat în ultima zi prevăzută ca termen legal (29 de zile), deşi Consiliul Judeţean solicitase celeritate având în vedere faptul că documentul era necesar pentru obţinerea unei finanţări europene.



Comenteaza