Războiul Polivalentelor. Cea din capitală costă cât trei stadioane

Războiul Polivalentelor. Cea din capitală costă cât trei stadioane
Primarul Emil Boc, în vizită pe șantierul sălii de la Cluj-Napoca, în ianuarie 2014 | Foto: BTArena

Edilul Emil Boc susține că viitoarea sală din capitală nu reprezintă o concurență pentru orașul de pe Someș. Dacă sala de aproape 10.000 de locuri de la Cluj-Napoca a costat 24 de milioane de euro, cea de 20.000 de locuri din București face de șase ori mai mult: 138 de milioane. Cât stadioanele din Cluj, Craiova și Ploiești la un loc!

Primarul capitalei, Gabriela Firea, a anunțat construirea unei arene multifuncționale cu un preț uriaș, o adevărată lovitură pentru Cluj, actualul centru al evenimentelor sportive de amploare din țară, conform Fanatik. Orașul de pe Someș a fost capitala sportului românesc în ultimii ani.

La Cluj au ajuns diferite naționale și au fost găzduite câteva competiții internaționale importante. Ardelenii au putut vedea Mondialul de Gimnastică, o grupă la Euro Basket 2017, meciurile de Fed Cup și meciurile naționalei de fotbal.

Dacă proiectul se va realiza, șansele Clujului vor scădea semnificativ. Sala din capitală ar urma să aibă 20.000 de locuri și va fi una spectaculoasă. Majoritatea evenimentelor sportive care au luat drumul Clujului până acum vor fi găzduite de București.

“Salut realizarea Sălii Polivalente de la București. Asta înseamnă că România va avea posibilitatea să organizeze mai multe competiții de nivel european și mondial, nu numai cele de la Cluj”, a spus Emil Boc.
“Arena se va întinde pe 60.000 mp. Va fi dotată şi cu o parcare subterană de 380 locuri, iar pe lângă sală vor mai fi cinci terenuri de sport. Costul sălii va fi de 138 de milioane pentru că este o capacitate nemaiîntâlnită în România. Am solicitat tuturor federaţiilor să transmită necesarul de dotări pentru ca sala să fie omologată la standarde internaţionale. Termenul de construire este de trei ani“, a declarat Gabriela Firea.

Suma este depășește totalul banilor cheltuiți pentru stadioane din Cluj, Craiova și Ploiești. Primarul Clujului a dezvăluit suma plătită de autoritățile locale pentru arena de 9.300 de locuri, adică aproape jumătate din cât va avea sala din București.

“Sala Polivalentă de la Cluj, după ultima modernizare, a costat 24 de milioane de euro. Nu cunosc proiectul de la București ca să mă pronunț cu privire la prețuri”, a încheiat Boc. O sumă de șase ori mai mică decât cea care va ieși din visteria bucureștenilor.

Comenteaza