Razie în Cluj. Amenzi de peste 40.000 de lei, într-un singur cartier. Vezi ce nereguli au descoperit

Razie în Cluj. Amenzi de peste 40.000 de lei, într-un singur cartier. Vezi ce nereguli au descoperit
Poliţiştii clujeni au efectuat joi o razie într-unul dintre cartierele clujene. În urma acesteia, au aplicat amenzi de peste 40.000 de lei.

Acţiunea poliţiştilor locali, desfăşurată în zona centrală, a avut ca scop depistarea neregulilor privind traficul rutier, ordinea şi liniştea publică, protecţia mediului, activităţile comerciale şi disciplina în construcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Cluj-Napoca, controalele s-au soldat cu ridicarea a 12 autovehicule şi aplicarea a 62 de procese verbale de constatare a contravenţiei agenţilor economici şi persoanelor fizice. Valoarea totală a amenzilor date a fost de 40.080 lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru fapte precum oprirea/staţionarea neregulamentară pe partea carosabilă, parcarea neregulamentare pe trotuar şi pe spaţii verzi, transportul deşeurilor menajere cu autospeciale neechipate corespunzător, amplasarea ilegală pe domeniul public a unor panouri publicitare, desfăşurarea activităţii fără deţinerea acordului de funcţionare şi a aprobării de orar eliberat de municipalitate, expunerea spre comercializare de produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat sau pentru nereguli depistate în activitatea de taximetrie. De asemenea, au fost amendate şi persoanele care apelau la mila publică sau care tulburau ordinea publică.

În ceea ce priveşte activitatea de urbanism şi disciplină în construcţii, inspectorii au aplicat trei somaţii în vederea reparării a trei imobile deteriorate de pe strada Moţilor, au desfiinţat cinci mash-uri şi au aplicat 12 somaţii proprietarilor unor astfel de mijloace publicitare ilegale.

Comenteaza