Razie în Grigorescu. Firmă de salubrizare amendată

Razie în Grigorescu. Firmă de salubrizare amendată
Poliţiştii clujeni au efectuat o razie într-unul dintre cartierele clujene. În urma acesteia, au aplicat amenzi de doar 9.000 de lei, dar au aplicat şi o amendă firmei de salubrizare ce acţionează pe raza cartierului respectiv.

Acţiunea poliţiştilor locali, desfăşurată în cartierul Grigorescu, a avut ca scop depistarea neregulilor privind traficul rutier, ordinea şi liniştea publică, protecţia mediului, activităţile comerciale şi disciplina în construcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de Primăria Cluj-Napoca, au fost încheiate 32 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor, valoarea amenzilor aplicate fiind de 9.630 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru fapte precum lipsa actelor necesare funcţionării, lipsa acordului şi orarului de funcţionare, nerespectarea standurilor aprobate pentru desfăşurarea activităţii de taximetrie, oprirea şi staţionarea pe carosabil şi trotuar, parcarea pe trotuar şi spaţiul verde.

De asemenea, au fost constatate depozitări de volum lângă punctele gospodăreşti, fiind întocmite 23 de somaţii asociaţiilor de proprietari arondate la respectivele puncte gospodăreşti pentru contactarea firmei de salubritate şi ridicarea deşeurilor voluminoase. În plus, firma de salubritate care acţionează în zonă, Rosal, a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor HCL nr. 191/2009 cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru lipsa tăbliţei de informare privind programul de ridicare a deşeurilor menajere.

Nu în ultimul rând, a fost identificat un adăpost improvizat de către oameni ai străzii pe strada Haţeg nr. 10 - 12, în spatele garajelor, urmând să fie luate măsuri de evacuare, respectiv de salubrizare a zonei.

Comenteaza