Razie la aeroport și în piața de vechituri din Cluj. Amenzi de peste 30.000 de lei

Razie la aeroport și în piața de vechituri din Cluj. Amenzi de peste 30.000 de lei
În urma acţiunii care a avut loc sâmbătă în incinta Aeroportului din Cluj și a târgului de vechituri, la care au participat polițiști locali, polițiști și jandarmi, au fost aplicate amenzi de peste 30.000 de lei.

Poliţiştii locali din cadrul Serviciilor Inspecţie comercială, Control trafic rutier, Ordine și siguranță publică, în colaborare cu Poliția Transporturi, au desfăşurat, sâmbătă, o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu" și în imediata vecinătate.

Printre neregulile constatate de polițiști la taximetrele din incinta Aeroportului se numără lipsa autorizațiilor, neîntreținerea curățeniei taximetrelor, neafișarea tarifelor practicate, lipsa atestatelor profesionale și a ecusoanelor, lipsa asigurărilor de bunuri și persoane și opriri sau staționări neregulamentare.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 21 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare totală de 11.080 lei. În plus, au fost ridicate 6 autovehicule staționate neregulamentar și s-au aplicat puncte de penalizare șoferilor.

De asemenea, potrivit comunicatului Primăriei Cluj-Napoca, tot sâmbătă, a avut loc o acțiune în incinta târgului de vechituri de pe str. Bobâlnei și pe domeniul public din imediata vecinătate, în sistem integrat cu Gruparea de Jandarmi Mobilă "Ștefan Cicio-Pop" și Poliția municipiului. La această acțiune au participat 32 de polițiști locali, polițiști și jandarmi.

Au fost încheiate 25 procese-verbale de constatare a contravențiilor, în valoare de 19.060 lei, în conformitate cu prevederile legii privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, ale H.C.L. nr. 150/2009 privind reglementarea activităților comerciale pe raza municipiului și ale O.U.G. privind regimul circulației pe drumurile publice, pentru următoarele nereguli: desfășurarea de activități comerciale fără deținerea autorizațiilor prevăzute de lege, comercializarea de mărfuri fără documente de proveniență, punerea în vânzare a produselor din import fără traducere în limba română, vânzarea de produse alimentare fără specificarea termenului de valabilitate, comercializarea de mărfuri pe domeniul public în locuri neautorizate, dar și pentru oprirea sau staționarea neregulamentară a autovehiculelor.

Au fost ridicate 3 autovehicule staționate neregulamentar și s-au aplicat puncte de penalizare conducătorilor auto. De asemenea, au fost confiscate articole de uz casnic în valoare de 3.000 lei.

 

Comenteaza