Reabilitarea străzii Borhanciului, oprită de două săptămâni

Reabilitarea străzii Borhanciului, oprită de două săptămâni
Lucrările de reabilitare a străzii Borhanciului, cerute cu insistenţă de locuitorii din zonă de ani de zile, au fost sistate de două săptămâni, spune parlamentarul Horea Uioreanu.

"De aproximativ două săptămâni muncitorii şi utilajele au dispărut cu desăvârşire, spre disperarea locuitorilor din zonă", spune el.

Introdusă iniţial în programul de modernizare a infrastructurii demarat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, strada Borhanciului, alături de alte străzi din municipiul Cluj-Napoca şi aproape 200 de km de drumuri judeţene, nu şi-a găsit constructor. "Licitaţiile pentru atribuirea contractelor de execuţie au fost anulate de trei ori, astfel că am propus Primăriei Cluj-Napoca, respectiv Consiliului Judeţean Cluj să preia sarcina modernizării acestora. Urmare a acestor solicitări şi a presiunii pe care locuitorii de pe strazile Borhanciului şi Oaşului le-au făcut, primăria a decis să introducă aceste străzi în programul propriu de modernizare a străzilor din oraş şi, pe 15 martie, a anunţat începerea lucrărilor", explică Uioreanu.

"La mai puţin de o lună de la demararea lucrărilor, pe strada Borhanciului nu se află nici o roată de utilaj! Constructorul s-a limitat la a zgândări terasamentul existent, după care şi-a luat oamenii şi utilajele şi a dispărut. Nimic din ceea ce se întâmplă acum pe strada Borhanciului nu indică faptul că această arteră importantă de circulaţie se află în plin proces de modernizare. Mai mult, săpăturile efectuate îngreunează şi mai mult traficul, accesul autoturismelor spre locuinţele din zonă şi spre satul Gheorgheni fiind la limita posibilului", spune el.

"Dat fiind faptul că atât pe strada Borhanciului câşi pe Oaşului lucrările sunt executate de Kiat, vreau să sper că motivul pentru lucrările au fost oprite pe prima dintre ele nu are în spate explicaţii electorale. Concret, sper că Primăria Cluj-Napoca nu a decis că strada Oaşului este mai importantă decât Borhanciului doar pentru că aici locuiesc mai mulţi potenţiali alegători", arată Uioreanu.

"Lucrările la Borhanci s-au închis pentru că am trimis notificări şi somaţii ca oamenii să se racordeze la reţeaua de apă", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu. "investiţiile de aducţiune de reţele prevăd montarea de magistrale. Compania de Apă i-a notificat pe locuitori că investiţia s-a terminat. Nu există termen limită până la care să se racordeze, dar nu putem reabilita drumul ca după aceea ei să-l spargă", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

Vezi aici cum arăta drumul înainte de începerea lucrărilor:

Comenteaza