Reabilitarea străzii I.C. Brătianu nemulţumeşte clujenii: "o batjocură" GALERIE FOTO

Reabilitarea străzii I.C. Brătianu nemulţumeşte clujenii:
Un clujean se arată nemulţumit de calitatea lucrărilor de reabilitare a străzii I.C. Brătianu, inclusă în proiectul european cunoscut sub numele de Oraşul Comoară.

Deşi acestea se află în plină desfăşurare, un locuitor al arterei se arată deranjat de modul în care decurge pavarea trotuarelor cu granit, susţinând că muncitorii îl pun în scârbă.

"Lucrările de pe I. C. Brătianu, o batjocură. Locuiesc pe strada I.C. Brătianu, strada despre care aţi scris deja câteva articolele legate de lucrările de reparaţii. Fără să punem la socoteală întârzierile lucrărilor, mizeria, noroiul, praful, zgomotul, accesul redus de pe stradă din octombrie 2014 şi până acum, totul se încoronează cu un trotuar pus în scârbă, la repezeală, rezultatul urmând să fie ceva la care ne-am obişnuit, din păcate, să-i zicem <românesc>", a relatat Emil Tereanu într-un mesaj trimis pe adresa redacţiei.

Pentru a-şi dovedi punctul de vedere, el a trimis un şir de fotografii de pe şantier, în care se pot observa goluri de până la un centimetru între două dale de granit, altele fiind deja ciobite.

Reabilitarea străzii, parte din proiectul european "Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centru", a fost demarată în 14 octombrie 2014 şi ar fi trebuit să fie terminată la finalul lunii noiembrie, însă termenul nu a fost respectat, iar artera a fost redată circulaţiei rutiere la începutul lui decembrie. La acel moment doar partea carosabilă a fost finalizată, iar trotuarele au fost abandonate în stadiul de şantier.

Iniţial, pe strada I. C. Brătianu lucrările au fost îngreunate de faptul că a fost vorba despre o lucrare complexă, care depinde şi de alţi operatori, motiv pentru care deranjul cauzat a fost mai mare. Concomitent cu lucrările de modernizare s-au efectuat şi cele de înlocuire a reţelei de gaze naturale, precum şi cele de realizare a canalizaţiei pentru relocarea cablurilor aeriene în subteran.

Mai apoi, finalizarea modernizării străzii a fost întârziată de lipsa pietrei naturale pe care Viarom Construct, compania însărcinată cu execuţia lucrărilor, trebuia să o achiziţioneze. La mijlocul lunii mai, edilul municipiului, Emil Boc, a afirmat că începând din data de 19 mai strada I. C. Brătianu a intrat în ultima etapă de finalizare, și anume pavarea trotuarelor cu granit. Potrivit acestuia, spre sfârşit vor fi plantați şapte arbori, iar lucrarea va fi finalizată în integralitate în luna iunie.

În proiectul "Oraşului Comoară" sunt cuprinse alte trei străzi din centru: Moţilor, Avram Iancu şi Memorandumului.

Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza