REALITATE TV Cluj: Se "mişcă" autostrada VIDEO

REALITATE TV Cluj: Se
După 10 ani de la semnarea contractului de construire a Autostrăzii Transivania, timp în care s-au finalizat doar 52 de kiometri, sunt semne că ar putea începe lucrările la alţi 40 de kilometri. Tronsonul Câmpia Turzii - Ogra a primit certificatul de urbanism de la Consiliul Judeţean Cluj. Liderul PSD Cluj susţine că există finanţare pentru construirea tronsonului.

Preşedintele Consiliului Judeţean cluj, Horea Uioreanu, a semnat certifictul de urbanism pentru sectorul 2A al Autostrăzii Transilvania, între Câmpia Turzii şi localitatea Ogra din judeţul Mureş. Uioreanu spune că certificatul a fost solicitat de Compania Naţională de Autostrăzi, care trebuie să obţină acum o serie de avize pentru autorizaţia de construire.

"Noi ne-am facut treaba. dupa ce dansii vin cu avizele vom elibera si autorizatie de contructie restul tine de finantare fiind vorba de lucrare guvernamentala. Acum dupa ce am eliberat chiar ne gandim cat de repede poate obtine avize o institutie subordonata ministerului transporturilor", a declarat Horea Uioreanu.

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, susţine că tronsonul are asigurată finanaţarea şi că se va organiza o licitaţie pentru execuţia lui.

"O sa urmeze intocmirea documentatiei pentru licitatie, se face licitatia, avem castigator dupa care pana in 2016 trebuie finalizata. Este finantata din fonduri europene exercitiul financiar 2007 - 2013 si e cuprinsa in acea suma care trebuie cheltuita pana in 2016", a declarat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Potrivit celor declarate de ministrul Dan Şova anul trecut la Cluj, tronsonul de autostradă dintre Câmpia Turzii şi Ogra va fi finanţat din fondurile europene economisite de România la construcţia autostrăzii de pe coridorul IV pan-european. Estimările arată un cost mediu de 10 milioane de euro pe kilometru.

Reporter: Alin Golban
Operator: Călin Fedeleş

Comenteaza