Realitatea TV Cluj: Prefectul cere degeaba demolarea blocurilor de pe Măceşului VIDEO

Realitatea TV Cluj: Prefectul cere degeaba demolarea blocurilor de pe Măceşului VIDEO
Prefectul de Cluj a atacat în instanţă autorizaţiile unor blocuri de 10 etaje împotriva cărora vecinii protestează în fiecare week-end de câteva săptămâni. De asemenea, prefectul a solicitat demolarea construcţiilor deja ridicate. Emil Boc a declarat că primăria a emis autorizaţiile în baza legii.

Prefectul de Cluj a cerut demolarea unor blocuri aflate în construcţie şi autorizate de Primăria Cluj-Napoca. "Am solicitat anularea  Hotărârii de Consiliu Local din 2008, anularea autorizaţiilor de construcţie date pe cinci din cele nouă blocuri de acolo şi demolarea construcţiilor şi aducerea terenului la starea iniţială", spune prefectul Gheorghe Vuşcan.

Prefectul spune că nu au ce căuta blocuri de 10 etaje între case şi că s-a modificat planul urbanistic zonal: "prin modificarea PUZ-ului s-a trecut de la parter + 2 etaje până la 10 etaje".

Vecinii şantierului au deschis la rândul lor un proces. Elek Levente e preşedintele asociaţiei de locatari din zonă: "pe lângă acţiunile pe care le-am introdus noi în instanţă, acţiunea prefectului are un regim de urgenţă şi din acest motiv  ne ajută", spune el.

Oamenii se tem că zona se va aglomera din cauza maşinilor celor care se vor muta în noile blocuri. "La demisol erau proiectate garaje, dar s-au făcut apartamente; s-a distrus spaţiul verde, s-a deviat un pârâu, sunt multe elemente de ilegalitate", spune Elek.

În ciuda proceselor, pe şantier se lucrează de zor. Deşi prefectul a cerut oprirea de urgenţă a lucrărilor, constructorii spun că nu au fost înştiinţaţi şi lucrează în ritm alert pentru a finaliza lucrările cât mai repede.

Primarul Emil Boc se declară împotriva construcţiilor autorizate de primărie în 2008. "Ceea ce s-a emis la vremea aceea s-a emis conform legii, dar dacă se va găsi o situaţie în instanţă pe mine  m-ar bucura să nu se întâmple construcţia de acolo, pentru că s-ar păstra o calitate bună a spaţiului de locuit", spune Boc.

Autorizaţia de construcţie a fost eliberată pe numele unei firme din Cluj-Napoca. În ciuda insistenţelor, până la această oră nu am reuşit să obţinem o poziţie oficială din partea investitorului.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza