Video Rebranding pentru Cluj Arena? Președintele CJ Cluj vorbește de schimbarea numelui, noi forme de administrare și noi spații comerciale

Rebranding pentru Cluj Arena? Președintele CJ Cluj vorbește de schimbarea numelui, noi forme de administrare și noi spații comerciale

Stadionul din centrul orașului ar putea trece printr-un amplu proces de transformare. Pe lângă modernizările din tribune și schimbarea gazonului în vederea organizării Campionatului European de Tineret, am putea asista și la o schimbare a formei de administrare, la redenumirea arenei, dar și la valorificarea stadionului din punct de vedere comercial.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre toate aceste aspecte care ar putea aduce o transformare serioasă a stadionului din Parcul Central.

Administrarea stadionului

„Poate tot noi am greșit, poate trebuia să administreze arena un privat sau „U” Cluj sau un sponsor de-al lor. Eu sunt deschis la orice formulă. Dacă mâine aș ști că s-ar aduce mult mai mulți bani la județ și nu am mai cheltui bani de la buget aș face mâine o astfel de formulă”, spunea la sfârșitul anului trecut, Alin Tișe, pentru prosport.ro.

Șeful CJ Cluj a revenit, miercuri, la acest subiect și spune că ideal ar fi ca cei care administrează echipa de fotbal să poată administra și stadionul.

Dacă ne uităm și acum, mare parte din serviciile pe care le oferim acolo sunt externalizate. Starea gazonului nu depinde de portar, ci trebuie să ai firmă de specialitate. Turnicheții, sistemul de încălzire și drenaj sunt la fel. Ideal ar fi ca acea firmă care administrează o echipă de fotbal să poată administra și stadionul. Atunci nu ar mai exista această discuție interminabilă. Lucrurile trebuie simplificate. Oricine vine va apela tot la firme de specialitate. Pe mine mă interesează să fie performantă administrarea arenei și să nu mai avem discuția interminabilă între cei care administrează și spun că își fac bine treaba și cei care joacă și constată că nu e bine făcută - Alin Tișe, la ZIUA LIVE.

Un nou nume pentru stadion?

Construit în anul 2011 pe locul vechiului „Ion Moina”, stadionul a primit denumirea de Cluj Arena. Suporterii Universității Cluj îi spun neoficial stadionul Dr. Mircea Luca (fost fotbalist și medic, cel mai longeviv jucător al „studenților” și piesă de bază a echipei în anii ce au urmat celui de-al Doilea Război Mondial - n.red.).

Mă întreabă lumea despre nume. Există în lume diverse modalități de a denumi un stadion. Nu trebuie să inventăm nimic. Există situații în care stadionul se cheamă în două sau trei feluri. Ideea e să administrezi corect o arenă care apariține comunității pentru toate activitățile sportive. Nu am o problemă dacă cei de la fotbal vor să îi spună într-un fel, iar cei de la atletism într-nu alt fel. De ce trebuie să complicăm atât un lucru, care în timp se va demonstra că e banal? Cei de la Untold poate să-i spună Untold Arena în zilele festivalului, de exemplu - Alin Tișe

Noi spații comerciale

„Există o discuție de a valorifica spațiile pe care acum nu le valorificăm. Ne gândim la activități comerciale în toate zonele care s-ar putea valorifica. Dacă se va găsi o formulă optimă ca sub tribune, în zone nefolosite sau chiar pe inel să utilizăm spațiile în folosul arenei. Vom încerca să prindem în bugetul CJ și poate reușim să facem asta. Acolo se vor produce sume de bani și va scădea chiria și mai mult. Vorbim de aspecte de exterior”, a mai spus liderul CJ Cluj.

Comenteaza