Recomandări privind bacteria E.coli

Recomandări privind bacteria E.coli
După ce Comisia Europeană a avertizat ţările care fac parte din Uniunea Europeană să ia măsuri pentru a preveni epidemia de toxiinfecţie alimentară datorată bacteriei Escherichia coli (E.coli), Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a emis o serie de recomandări.

Peste 1.200 de persoane din Germania s-au infectat cu bacteria E.coli după ce au consumat castraveţi bio importaţi din Spania. "DSP Cluj recomandă cetăţenilor să respecte bunele practici de igienă în bucătărie, precum şi pe cele privind igiena personală. Astfel, recomandăm spălarea sub jet de apă a fructelor şi legumelor, inclusiv a celor ambalate, evitarea manipulării în condiţii de igienă precară a alimentelor, depozitarea separată a cărnii proaspete de alte alimente, precum şi utilizarea de tocătoare diferite de cele folosite pentru prepararea altor alimente, tratament termic corespunzător al cărnii înainte de consum de cel puţin 70 de grade Celsius timp de 2 minute în interiorul cărnii, fierberea laptelui proaspăt înainte de consum", a declarat Dorina Duma, directorul executiv al DSP Cluj. Aceasta le-a mai recomandat clujenilor să se spele pe mâini după folosirea toaletei, după atingerea animalelor, înainte şi după prepararea mâncării. "Persoanele care prezintă simptomatologie caracteristică bolilor cu transmitere infecţioasă trebuie să evite prepararea şi servirea hranei", a precizat Duma.

Comenteaza