Reîncepe competiţia pentru consolidarea depozitul de deşeuri

Reîncepe competiţia pentru consolidarea depozitul de deşeuri
Procedura de atribuire a contractului pentru consolidarea terenului pe care se construieşte centrul de depozitare a deşeurilor a fost reluată, astfel, ofertele societăţilor interesate vor fi deschise în 28 ianuarie.

Depozitul de deşeuri poate fi finalizat de abia după ce se vor executa lucrările de consolidare a terenului pe care se construieşte acest obiectiv. Pentru lucrările de consolidare, administraţia judeţeană a scos la bătaie 1,6 milioane de euro. Prima licitaţia ce viza atribuirea acestui contract de lucrări a fost anulată după ce ofertanţii au constat că nu pot îndeplini condiţiile tehnice impuse în caietul de sarcini. S-au făcut o serie de mici corecţii, astfel că procedura de licitaţia s-a reluat. Ofertele se vor deschide în 28 ianuarie.

Realizarea centrului de depozitare a deşeurilor este condiţionată de lucrările de consolidare a terenului pe care se construieşte acest obiectiv. ZIUA de CLUJ a relatat în mai multe rânduri despre situaţia acestui proiect de investiţie pe care administraţia judeţeană avea obligaţia, prin lege, să-l finalizeze încă de acum doi ani. Locaţia a fost prost aleasă, se justifică acum liderii adminstraţiei judeţene, astfel că se impune realizarea unor lucrări pentru consolidarea terenului. Numai că prima licitaţie ce viza atribuirea acestui contract de lucrări a fost anulată, în ciuda faptului că au fost depuse cinci oferte din partea unor firme de construcţii interesante.

De altfel, reprezentantul Construcţii Napoca, Ioan Bene, a precizat că nu înţelege de ce a fost anulată această licitaţie, având în vedere că a transmis autorităţilor judeţene absolut toate clarificările care i-au fost solicitate. "Nu ştiu care a fost problema, dar nu cred că licitaţia trebuia anulată. Noi am dat toate clarificările care ni s-au cerut", a explicat Ioan Bene pentru ZIUA de CLUJ. În afară de firma Construcţii Napoca, la prima licitaţie au mai fost depuse oferte şi din partea societăţiilor Ceconi, Nord Conforest şi asocierii Dacia Faber - Intermed Utilaj şi Vires Construct.

Purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene, Cornelia Trif, a explicat că motivul pentru care s-a recurs la anularea licitaţiei are legătură cu modul în care s-au formulat cerinţele tehnice. "Proiectantul n-a fost destul de clar astfel că o serie de elemente din caietul de sarcini nu erau suficient de concludente. În consecinţă, firmele de construcţii n-au reuşit să-şi formuleze propunerile tehnice în conformitate cu cerinţele pentru realizarea acestei lucrări. Acum s-au făcut câteva completări, pe partea de cerinţe tehnice. În privinţa celorlalte condiţii de participare nu s-a schimbat nimic", a spus Cornelia Trif.

Anunţul de participare a fost postat de câteva zile pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice). Ofertele vor fi deschise în 28 ianuarie, iar lucrările sunt evaluate la 1,6 milioane de euro. Preşedintele administraţiei judeţene, Horia Uioreanu, a menţionat că îşi doreşte ca etapa de consolidare a terenului să se încheie cât mai curând, astfel încât şi depozitul să fie finalizat până la finele acestui an. Trebuie spus că în paralel cu lucrările la depozitul de deşeuri se lucrează şi la drumul care va asigura accesul la acest obiectiv. Acest drum ar urma să fie legat de centura ocolitoare Vâlcele - Aphida, iar lucrările sunt executate de firma Construcţii Napoca. Pentru lucrările la depozit administraţia judeţeană s-a angajat să plătească 24 de milioane de euro (fără TVA). Etapa de consolidare a amplasamentului pe care se construieşte centrul de deşeuri aduce o majorare a costurilor iniţiale ale proiectului cu încă 7%.

Comenteaza